Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pittige WK visballetjes met guacamole

gehakt-balletjes.png

“En ja, onze jongens zijn door! Het kostte ze wel moeite om van Australië te winnen, maar we blijven positief natuurlijk. Door het tijdverschil zijn de uitzendingen vaak rond etenstijd. Soep met brood is dan een optie, maar deze pittige, Zuid-Amerikaanse visballetjes met maïs en jalapeñopeper zullen het zeker ook goed doen.

Met repen komkommer erbij, die je ook in de guacamole kunt dippen,  een lichte maaltijd, die je ook lekker op de bank kunt eten. Maken we geen gewoonte van, maar je wilt toch ook niks missen!”

Ingrediënten

Pittige WK visballetjes met guacamole (20 stuks)

voor de balletjes

500 g koolvis- of kabeljauwfilet

1 ei, losgeklopt

2 tenen knoflook, uit de PERSONAL 150 g broodkruim

125 g maïskorrels (blik), uitgelekt

1 el jalapeñopeper (potje), uitgelekt

2 el fijngesneden korianderblad

2 el fijngesneden bieslook

vers gemalen peper, zout

plantaardige olie om in te bakken

voor de guacamole

1 avocado, in blokjes

1 kleine rode ui, gesnipperd

½ rood pepertjes, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden

3 el fijngesneden koriander

2 el extra vierge olijfolie

rasp en sap van 1 limoen

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor de guacamole door elkaar en maak op smaak met peper en zout. Laat minstens 20 min. staan zodat de smaken kunnen intrekken. Maal de ingrediënten voor de balletjes in een keukenmachine met de pulseknop kort, zodat de maïs nog herkenbaar blijft. Maak op smaak met peper en zout. Vorm 20 kleine balletjes van het mengsel en laat 15 min. opstijven in de koelkast. Verhit een laag olie in een ruime pan op middelhoog vuur en bak de balletjes hierin rondom gaar en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de guacamole erbij.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 15 min. opstijven

Ook interessant