De vrouwen in Azië zijn niet voor niets altijd zo slank. De pittigheid van de Aziatische keuken doet namelijk wonderen voor je figuur. Daarom zetten wij ook snel deze pittige Thaise bouillon op tafel.
Deze bouillon bevat amper calorieën en draagt actief bij tot een verhoogde vetverbranding door de pikante ingrediënten.
Stap 1: Pel het teentje knoflook en hak fijn. Hak het citroengras fijn.
Stap 2: Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, de rode peper, de gember, het citroengras, de suiker en het limoensap. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Snijd ondertussen de wortelen en het preiwit in fijne reepjes.
Stap 4: Snijd de kipfilets in reepjes en voeg toe.
Stap 5: Voeg de reepjes wortel en prei toe wanneer de soep kookt. Laat nog 5 minuten verder koken.
Stap 6: Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en voeg op het einde toe.
Stap 7: Kruid de soep met enkele druppels vissausen wat munt en/of basilicum.
Dit recept is afkomstig uit het boek Beauty food van Lesley-Ann Poppe, verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,95.