Eten

Pittige Thaise bouillon voor een slanke lijn

pittige-thaise-bouillon.png

De vrouwen in Azië zijn niet voor niets altijd zo slank. De pittigheid van de Aziatische keuken doet namelijk wonderen voor je figuur. Daarom zetten wij ook snel deze pittige Thaise bouillon op tafel.

Deze bouillon bevat amper calorieën en draagt actief bij tot een verhoogde vetverbranding door de pikante ingrediënten.

Wat heb je nodig? (4 personen)

– 2 kipfilets
– 1,5 l kippenbouillon
– 1 teentje knoflook
– 2 stengels citroengras
– 1 eetlepel fijngehakte rode peper (zonder zaadjes)
– 1 eetlepel fijngehakte gember
– 1 eetlepel rietsuiker
– sap van 1 limoen
– 2 wortelen
– witte gedeelte van de prei
– 2 lente-uitjes
– vissaus
– fijngehakte munt en/of fijngehakt basilicum

Zo maak je het!

Stap 1: Pel het teentje knoflook en hak fijn. Hak het citroengras fijn.
Stap 2: Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, de rode peper, de gember, het citroengras, de suiker en het limoensap. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Stap 3: Snijd ondertussen de wortelen en het preiwit in fijne reepjes.
Stap 4: Snijd de kipfilets in reepjes en voeg toe.
Stap 5: Voeg de reepjes wortel en prei toe wanneer de soep kookt. Laat nog 5 minuten verder koken.
Stap 6: Snijd de lente-uitjes in fijne ringen en voeg op het einde toe.
Stap 7: Kruid de soep met enkele druppels vissausen wat munt en/of basilicum.

Dit recept is afkomstig uit het boek Beauty food van Lesley-Ann Poppe, verkrijgbaar via Bol.com voor € 19,95.

Ook interessant