Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pittige paksoi met taugé en sinaasappel

pittige-paksoi-met-tauge-en-sinaasappel.jpg

Bijgerecht – 4 personen

Gezond en gemakkelijk
De stoomovens van Miele

De stoomovens van Miele bewijzen dat de woorden gemak en gezond wel degelijk samengaan. Met de voorgeprogrammeerde kookprogramma’s bereidt u in een handomdraai meerdere gerechten tegelijk, terwijl de stoom ervoor zorgt dat de smaak en vitaminen perfect behouden blijven. De mogelijkheden van de stoomoven zijn oneindig groot. De stoomovens van Miele zijn bovendien eenvoudig te bedienen. Zo zet u wel even, maar niet zomaar wat op tafel!

2 struiken paksoi
1 rode paprika, reepjes
1 sinaasappel
100 g taugé
1 eetlepel roerbakolie
1 rode peper zonder zaadjes, in reepjes
Sojasaus

Was de struiken paksoi en snijd ze in repen, zowel het groene blad als de witte stelen. Verdeel de paksoi en paprika in de stoomovenpan en schuif deze in de oven. Verdeel de paksoi en paprika in de stoomovenpan en schuif deze in de oven. Schakel de temperatuur in op 100 °C en de tijd op 2-3 minuten. Stoom de paksoi gaar. Schil de sinaasappel dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op. Knijp de vliezen uit en vang ook dit sap op. Schep de taugé door de paksoi en stoom nog 1 minuut bij 100 °C. Verhit de roerbakolie in een wok en bak de peperreepjes even aan. Voeg de sinaasappelpartjes en het sap toe en laat het geheel op matig hoog vuur inkoken. Breng op smaak met een beetje sojasaus. Doe de paksoi met taugé over in een warme schaal en schep het sinaasappelmengsel erover. Lekker bij oosterse gerechten en rijst.

Hogedrukstoomoven 120 °C gedurende 3-4 minuten

Klik hier voor meer informatie over Miele-stoomovens.

Ook interessant