Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pittige chocoladetruffels

chocoladetruffels.jpg

Maak zelf de lekkerste chocoladetruffels met dit recept. Door de toegevoegde chilipoeder zet je ieder hart in vuur en vlam. Heerlijk, tijdens deze koude dagen…

Ingrediënten (ongeveer 25 truffels)
100 ml slagroom
150 gr pure chocolade (minstens 58 procent cacao) in stukjes gebroken
1/2 tl chilipoeder
1 tl gemalen kardemom
1 tl kaneelpoeder
schaaltje met 5 el cacaopoeder

Bereidingswijze
Doe de room, het fijngehakte pepertje en de kruiden in een pan en roer alles goed door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en verwijder van het vuur. Roer de stukjes chocolade door de hete slagroom en roer tot de chocolade helemaal is opgenomen. Laat het mengsel afkoelen en plaats het vervolgens minstens 2 uur in de koelkast. Schep met een theelepel of een meloenbolletjeslepel kleine bolletjes van het chocolademengsel. Rol ze door de cacaopoeder en je truffels zijn klaar!

Ook interessant