Eten

Recept: pistachemeringues met passievruchtencurd

recept-pistachemeringues-met-passievruchtencurd.jpg

De verrassende combinatie van pistache en passievrucht zal ervoor zorgen dat deze meringues bij iedereen in de smaak vallen. Aan de slag!

Met dit recept maak jij 6 grote of 8 kleine meringues.

Dit heb je nodig (6-8 porties):

Voor de meringues:

  • 6 eiwitten*
  • 260 g fijne kristalsuiker
  • 1½ tl wittewijnazijn
  • 100 g gepelde pistachenoten, fijngehakt + extra om te garneren

Voor de passievruchtencurd:

  • Rasp en sap van 2 citroenen
  • Vruchtvlees van 2 passievruchten + vruchtvlees van 2 passievruchten om te garneren
  • 6 eierdooiers
  • 250 g kristalsuiker
  • 100 g boter in blokjes
  • 250 ml slagroom, stijfgeklopt
  • Poedersuiker

Extra nodig: mixer of keukenmachine met eiwitklopper, spuitzak met glad mondstuk.

Bereidingswijze pistachemeringues met passievruchtencurd:

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  2. Klop voor de meringues de eiwitten stijf tot ze pieken vormen.
  3. Klop de suiker er beetje bij beetje door, laat er steeds 30 sec. tussen zitten.
  4. Schraap, als alle suiker is toegevoegd, alles wat langs de randen van de kom zit naar beneden en mix nog ± 6 min. of tot de massa glad en glanzend is.
  5. Voeg de azijn toe en mix nog 2 min.
  6. Voeg dan het pistachekruim toe en mix nog 1 min.
  7. Schep de massa in de spuitzak en spuit pieken op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet deze in het midden van de oven en schakel de oven terug naar 120 ºC.
  8. Bak de meringues ± 40 min., zet de oven dan uit en laat ze volledig afkoelen in de dichte oven.
  9. Roer ondertussen voor de curd de citroenrasp en het -sap, de passievrucht, de eierdooiers en de suiker in een steelpan door elkaar.
  10. Zet in een bak warm water en klop tot de saus warm en dikker wordt.
  11. Neem de pan dan uit het water en klop de boter erdoor. Laat afkoelen.
  12. Maak in wijde glazen laagjes slagroom, meringue en curd en lepel de passievrucht erover.
  13. Bestrooi met de achtergehouden pistachenoten en bestuif met poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 30 min.+ ± 40 min. oventijd + afkoelen

*Gebruik de eierdooiers voor de curd.

Ziet er goed uit!

Recept Pistachemeringues met passievruchtencurd

Recept | Colette Beyne
Fotografie | Living Inside

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-13. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant