Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pissaladière plaatpizza uit Nice

pizza.png

PizzaDeze plaatpizza uit Nice heeft een smeuïge topping van uien, ansjovis en zwarte olijven en is heerlijk als hoofdgerecht, snack of buffethapje. En hij bevat geen kaas!

Ingrediënten voor 4-6 personen:
– 1 verpakking koelvers pizzadeeg op rol met saus  100 g tomatensaus (uit de verpakking)
 – 1 kg uien, in dunne ringen
– 4 takjes tijm
- 1 dl olijfolie 
– 2 blikjes ansjovisfilets (inh. 30 g) 
– 15 zwarte olijven zonder pit, gehalveerd

– Verhit de olie en fruit hierin de uien met 3 takjes van de tijm ± 40 min. op zeer laag vuur tot de uien helemaal zacht zijn. Roer af en toe om.
– Verwarm de oven voor op 250°C. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bodem 5 min. voor in de hete oven
tot het deeg stevig is. Schakel de oven terug naar 200ºC. Laat de bodem 5 min. afkoelen voordat je hem belegt.
– Snijd de ansjovisfilets over de lengte doormidden. Verdeel eerst de tomatensaus over het deeg en daarna het uienmengsel. Leg de ansjovisfilets er in een ruitpatroon overheen.
– Leg in elk vierkantje een halve olijf en bak de pissaladière in
± 20 min. gaar en goudbruin.
Serveer de pissaladière warm of koud.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 20 min. oventijd

Pissaladiere

Ook interessant