Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pinda’s ín cola?! Waarom deze snackcombinatie het proberen waard is

pindas.jpg

Loop een willekeurige verjaardag binnen en er zal vast wel een schaaltje pinda’s en een glaasje cola op tafel staan. Maar wat je niet zo snel zult zien, is een fles cola gevuld met pinda’s. Toch is dit laatste voor velen een geliefde snackcombinatie.

Wij leggen je uit waarom.

Oorsprong

Hoewel deze snackcombinatie voor veel mensen nieuw is, blijkt het te dateren uit de jaren twintig. Het verhaal gaat dat de cola-pinda’s in de twenties ontstonden, omdat arbeiders hun zoute versnapering niet wilden aanraken met hun vieze handen. Om toch nog te kunnen genieten van hun pinda’s, gooiden ze deze in hun flesje cola.

Knapperige pinda’s

Bang dat je pinda’s zacht en melig worden hoef je niet te zijn. Ze zouden namelijk ondanks de cola lekker knapperig blijven. En het fijne is dat deze snack zowel zoet als zout combineert: het beste van twee werelden! Mocht je het nu eens zelf willen uitproberen, dan is het volgens kenners wel verstandig om ‘normale’ cola te kopen en niet de light of zero-variant. Dan zou de combinatie namelijk lang niet zo lekker zijn.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | 24 Kitchen
Beeld | iStock

Ook interessant