Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit onverwachte ingrediënt maakt je appeltaart nóg lekkerder!

maak-jij-de-lekkerste-appeltaart.jpg

Het is heerlijk door de curry, op de pizza en in de pastasaus. Maar óók je zelfgemaakte appeltaart wordt lekkerder van deze natuurlijke smaakversterker. Waar hebben we het over? Jawel, over knoflook! 

Knoflook is namelijk niet alleen gezond en lekker, het heeft ook de eigenschap om andere smaken te versterken. Bijvoorbeeld in – ja, echt! – de zelfgemaakte appeltaart. Biologisch knoflookteler Kees Huijbregts uit Leusden vindt het zelf heerlijk: “Ik doe er altijd twee of drie teentjes knoflook doorheen, dan komt de appel nog beter tot z’n recht. Maar voor minder geoefende knoflooketers is één teentje ook toereikend.”

Niet meebakken!

Als je knoflook niet als smaakversterker maar als smaakmaker gebruikt, kun je deze trouwens beter niet met de andere ingrediënten meebakken. Of, zoals in veel recepten staat, eerst met een uitje fruiten. Door knoflook te verhitten, gaat namelijk een groot deel van de heilzame stof allicine én de smaak verloren. Bovendien verbrandt knoflook erg snel. Huijbregts: “Daarom kun je knoflook het beste pas op het allerlaatste moment toevoegen, net als peterselie en koriander.”

Stinkende adem

Hoe gezond en lekker ook, met die minder frisse adem achteraf zijn we minder gelukkig. Dit kun je ertegen doen >

 

Ook interessant