Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Peultjes met katenspek & Lente-ui Knoflooksaus en kalkoenschnitzel

peultjes-met-katenspek-lente-ui-knoflooksaus-en-kalkoenschnitzel.jpg

Peultjes zijn de heel vroeg geoogste peulen van de doperwtenplant.

Eet ze nooit rauw, want ze bevatten een gifstof die pas tijdens het bereiden verdwijnt. Ze worden extra lekker met de lente-ui- en knoflooksaus van Knorr.

Peultjes met katenspek & Lente-ui Knoflooksaus en kalkoenschnitzel
(hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd +/- 25 min.)

Ingrediënten
2 plakjes katenspek
4 ongepaneerde kalkoenschnitzels
2 el vloeibare margarine
2 teentjes knoflook, uit de pers
versgemalen peper, zout
800 g voorgekookte krieltjes
2 el fijngehakte peterselie
600 g peultjes, puntjes afgehaald
1 zakje Knorr Mix voor Lente-ui Knoflooksaus

Bereidingswijze
Snijd de plakjes spek in reepjes. Bestrijk de schnitzels aan beide kanten met wat margarine en de knoflook en bestrooi met peper en zout.

Verhit 0,5 el margarine in een koekenpan en bak hierin de katenspekreepjes op hoog vuur bruin. Schep ze uit de pan op keukenpapier.


Leg de schnitzels in de hete pan en bak ze in 10-12 min. bruin en gaar. Kook de krieltjes in weinig water 10 min., giet ze af en schep er 1 el margarine en de peterselie door.

Kook de peultjes in ruim kokend water in 3-4 min. beetgaar. Giet af en schep de spekreepjes erdoor.

Maak de saus. Verdeel de peultjes en de krieltjes over 4 borden. Leg de schnitzels ernaast en schep de saus over de peultjes.

Weetje
Door peultjes zo kort mogelijk te koken of te stomen, blijven smaak en kleur optimaal behouden.

Ook interessant