Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pesto-eieren is de nieuwste ontbijttrend (en zó maak je het)

pesto-eieren-is-de-nieuwste-ontbijttrend-en-zo-maak-je-het-margriet.jpg

We kennen inmiddels allemaal wel het bekende feta-pasta gerecht van TikTok, maar sinds kort is er nog een gerecht dat we wel érg vaak tegenkomen op het platform, namelijk pesto-eieren. Dit ontbijtgerecht zou niet alleen hartstikke lekker zijn, maar bevat ook nog eens veel proteïnen en gezonde vetten.

Maar hoe kun je nu zelf pesto-eieren maken? Wij leggen het je hier uit.

Pesto-eieren

Het recept is afkomstig van de Amerikaanse Amy Wilichowski uit Boston. Zij deelde op TikTok een filmpje van een ontbijtgerecht dat ze zelf had bedacht, namelijk pesto-eieren. “Dit recept verandert je leven,” zo vertelt ze terwijl ze een eetlepel groene pesto in de koekenpan gooit. De eieren zijn heel makkelijk te maken, want in plaats van dat je een beetje olie in de pan gooit, gebruik je dus pesto om de eieren in te bakken. “Het smaakt ongelofelijk goed en als je het eenmaal hebt geproefd wil je niet meer terug,” aldus Amy.

Zó maak je het extra lekker

Om de eieren extra lekker te maken serveert ze deze op een geroosterd sneetje brood met ricotta, avocado, honing en rode chilivlokken. Het eindresultaat ziet er ontzettend lekker uit en wat ons betreft is het dan ook het perfecte recept voor als je een keertje zin hebt om uit te pakken tijdens het ontbijt (of lunch).

@amywilichowski

##eggs ##pestoeggs ##homecook

♬ cooking video – cooking

Bron | TikTok
Beeld | Getty

Ook interessant