Eten

Perfect voor dit warme weer: duizend-en-een-nachtcocktail met hibiscusbloem

rooswijn.jpg

Originele cocktails met bloemen, kruiden en groenten én zelfgemaakte borrelhappen om je vingers bij af te likken; deze zomeravond kan niet meer stuk!

Duizend-en-een-nachtcocktail met hibiscusbloem

(6 glazen)

  • 6 hibiscusbloemen in rozen-
siroop*
  • 1 fles champagne of crémant de Bourgogne

Zet 6 champagneglazen klaar. Schep de hibiscusbloemen voorzichtig een voor een uit de pot. Schep ½ à 1 tl van de siroop uit de pot onder in elk champagneglas. Leg er een hibiscusbloem in en vul voorzichtig aan met champagne. Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 10 min.

*hibiscusbloemen in rozen-
siroop in pot zijn online 
verkrijgbaar. Je kunt ze vervangen door verse hibiscusbloemen. Schenk dan ½ à 1 tl hibiscussiroop (Monin, slijterij) en ¼ tl rozenwater onder in de glazen, leg de verse bloemen erin en vul aan met champagne.

Mocktail: Vervang de champagne door een alcoholvrije droge ‘wijn’ of ga voor een mix van 375 ml bruisend mineraalwater en 375 ml appelsap.

Productie | Colette Beyne
Fotografie | Maaike van Haaster

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2018-22. Bestel deze editie na via magazine.nl.

Ook leuk en interessant om te lezen

Bekijk ook

Vriendinnen Ingrid en Liezet gaan op pad in het oosten van Nederland.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant