Deze pasta is perfect voor als je een keertje wat anders wilt dan een standaard pasta. Je maakt hem zo klaar en je kunt hem eenvoudig aanpassen: probeer de penne pasta bijvoorbeeld met kip in plaats van zalm. Bekijk het recept hieronder.
4 personen, bereiding ca. 30 min.
400 g volkoren penne pasta
250 g broccoli
4 takjes peterselie
250 g kastanjechampignons
400 g verse zalm
olie om te bakken
zout en peper
400 g hüttenkäse (1 grote beker)
Kook de penne volgens bereidingswijze op de verpakking gaar en zet ook een pan met water en zout op om de broccoli te koken. Hak de peterselie. Snij de champignons in kwarten en snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de zalm in 2 cm blokjes. Bak de champignons in wat olie bruin en bestrooi met zout en peper. Kook de broccoliroosjes in ca. 4 min. kokend water net gaar en giet af. Bak de zalmblokjes in wat olie in enkele minuten rondom bruin. Giet de pasta af en schep de champignons, broccoli en hüttenkäse erdoor. Breng op smaak met zout en peper en schep als laatste de gebakken zalm erdoor.
Door de milde en frisse smaak is Hüttenkäse ook heerlijk op brood, in salades, bij vis- en vleesgerechten, in hapjes, of zelfs in toetjes! Nieuwsgierig? Inspiratie voor ontbijt, lunch of diner met Danone Hüttenkäse vind je hier.