Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pasta met muskaatpompoen

pasta-met-muskaatpompoen.jpg

Een heerlijk winters pastagerecht.

Dit gerecht combineert de heerlijke producten van de winter met mediterrane ingrediënten.

Ingrediënten
1 muskaatpompoen, geschild en gesneden in stukjes
1 zoete ui, in blokjes gesneden
3 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Kipkruiden
500 gram vlinder-pasta
3 teentjes knoflook, fijngehakt
50 gram geroosterde pijnboompitten
60 gram geraspte Parmezaanse Kaas

Bereidingstijd
Voorbereiden: 20 minuten
Totaal: 60 minuten

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden °C

Doe de gesneden muskaatpompoen en de ui in een kom en meng het met 2 eetlepels olijfolie. Leg de groenten op de bakplaat en bestrooi het met een beetje zout, peper en kipkruiden. Laat het 30 tot 40 minuten in de oven zitten en haal de muskaatpompoen daarna uit de oven.

Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af en bewaar wat kookvocht.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een scheutje olijfolie in. Zorg dat de olie goed heet is en voeg dan de knoflook toe. Bak het ongeveer 1 minuut tot de knoflook bruin wordt. Voeg de geroosterde pompoen toe en bak het ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg nu ook de pasta toe en meng alles door elkaar. Doe er nog een beetje kookvocht bij en roer de helft van de Parmezaanse kaas door de pasta. Laat het nog ongeveer 5 minuten pruttelen.

Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes over de pasta heen. Roer het nog een laatste keer en je gerecht is klaar om te serveren!

Eet smakelijk!

Ook interessant