Eten

Recept: pasta met courgettelinten, geitenkaas en citroen 

pasta-courgette.jpg

Snel een lekker en gezond gerecht op tafel toveren vanavond? Lees dit (vegetarische) pastarecept met courgettelinten en geitenkaas dan even door. 

Dit recept is niet alleen heel lekker en gezond, maar staat ook nog eens binnen vijftien minuten op tafel.

Ingrediënten voor één persoon:

  • 75 g volkorenpasta, zoals spaghetti of tagliatelle
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 teen knoflook, geperst
  • ½ courgette in courgettelinten (deze maak je door de boven- en onderkant van de groente af te snijden, en vervolgens met de courgette met een dunschiller in de lengte in lange linten te snijden)
  • 50 g zachte geitenkaas naturel, verbrokkeld + extra voor het serveren
  • 2 takjes basilicum, blad geplukt en grof gehakt + extra voor het serveren
  • sap en rasp van ½ citroen
  • versgemalen peper, zout
  • 2 el Parmezaanse kaas + extra voor het serveren

Zo maak je de pasta

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking net beetgaar. Zet de pit uit.
  2. Verhit de olie, bak hierin de knoflook 1 min. en voeg de courgettelinten toe.
  3. Bak ze 2 min. omscheppend mee.
  4. Voeg de geitenkaas, de basilicum, de helft van de citroenrasp en de helft van het citroensap toe en roer het op lage pit snel tot een romige saus.
  5. Roer er 1 el kookwater uit de pan pasta doorheen.
  6. Breng op smaak met extra citroenrasp en/of -sap en peper.
  7. Giet de pasta af en schep deze samen met de Parmezaanse kaas door de saus.
  8. Laat 1 min. meebubbelen en schep de pasta op een bord.
  9. Garneer met de extra kaas en basilicum.

Bereidingstijd: ± 15 minuten

Eet smakelijk!

productie | Colette Beyne
styling | Annemieke Paarlberg
fotografie | Maaike van Haaster
foodstyling | Jacqueline Pietrowski
recepten | Suzanne Stougie

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant