Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Papardelle al ragù di vitello

papardelle-al-ragu-di-vitello.jpg

Het hoofdgerecht uit het budget kerstmenu is Papardelle al ragù di vitello (Lintpasta met kalfsvleessaus).

De kwaliteit van de saucijzen bepaalt het resultaat van je saus.

Voorbereiding: 25 min
Bereidingstijd: 20 min
Aantal porties: 4

Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
10 cm winterpeen, in plakjes
1 stengel bleekselderij, in reepjes
300 g kalfssaucijsjes
2 blikjes tomatenpuree à 70 g
1 vleesbouillontablet
2 blaadjes laurier
350 g papardelle (brede lintpasta)
pecorino of parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
1. Verhit in een braadpan de olie. Fruit de ui met de wortel en bleekselderij. Knijp het worstvlees boven de pan uit de saucijzen en bak het vlees rul.

2. Bak de tomatenpuree 1 minuut mee. Schenk langs de rand van de pan 150 ml water erbij. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook.

3. Draai het vuur laag en stoof het vlees 20 minuten afgedekt op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

4. Kook de lintpasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af en schep door de vleessaus. Verdeel de papardelle over 4 warme borden en bestrooi rijkelijk met versgeraspte kaas.

Tips!
Veel vlees heb je voor deze verrukkelijke vleessaus niet nodig, zorg wel dat je goede saucijsjes koopt, liefst bij de slager. Om de lange wachttijden voor de kerstdagen te vermijden, kun je het vlees gerust nu al kopen en in de diepvries bewaren. Wie helemaal voor gemak gaat met de feestdagen maakt nu ook al de saus en vriest deze in. Goed om te weten: het vlees van saucijsjes (en ook van andere worstsoorten) is al door de slager gekruid – proef dus eerst voor je kruiden, zout en peper toevoegt.

Bron: Receptuur, Styling & fotografie: Studio Philippi

Ook interessant