Eten

Recept: frisse papajasalade met tomaten en sperziebonen

recept-frisse-papajasalade-met-tomaten-en-sperziebonen.jpg

Papajasalade: een heerlijk fris en verrassend recept. De frisse salade krijgt zijn smaak vooral door de dressing met de papaja, tomaten en sperziebonen. 

Dit recept uit de Thaise keuken maak je binnen slechts 15 minuten.

Dit heb je nodig (4 personen):

  • 2 el ongebrande, ongezouten pinda’s
  • 100 g sperziebonen, gehalveerd
  • 2 rode pepers
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el palmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 2 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 2 tl tamarindesaus
  • 400 g papaja, geschild en geraspt
  • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd, in stukjes

Bereidingswijze papajasalade:

  1. Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en hak ze grof.
  2. Kook de bonen beetgaar, spoel ze koud en giet af.
  3. Plet de rode peper en de knoflookteentjes in een grote vijzel.
  4. Voeg vervolgens de palmsuiker en de helft van de bonen toe en vijzel opnieuw kort zodat de smaken eruit worden geperst.
  5. Voeg het limoensap en de vissaus toe en meng goed zodat alle smaken zich vermengen.
  6. Voeg dan de tamarindesaus, de papaja en de rest van de bonen toe.
  7. ‘Kneed’ alles door elkaar, maar let wel op dat het geen moes wordt. Zodra alle smaken zich hebben vermengd, kunnen de tomaat en de pinda’s in de vijzel.
  8. ‘Kneed-roer’ nog 1 min. en proef de salade.
  9. Concentreer je hierbij vooral op het sap, want dat moet goed op smaak zijn.
  10. Druppel er eventueel nog wat vissaus of limoensap over.

Investeer, als je vaker gerechten uit de oosterse keuken maakt, in een niet te kleine, stenen vijzel. Deze zijn te koop bij kookwinkels en online.

Bereidingsduur papajasalade: 15 minuten.

Ziet er goed uit! 

Receptuur | Nathalie Meskens
Fotografie | Bram Debaenst 

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-47. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant