Eten

Panna cotta

pannacotta-jpg.jpg

De toplaag van verse frambozen is lekker fris en daarom een mooie tegenhanger voor de panna cotta.

Panna cotta met frambozen
3 blaadjes gelatine
500 ml slagroom
100 g poedersuiker
300 g frambozen
2 el poedersuiker

Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn. Klop de slagroom met de poedersuiker tot yoghurtdikte, dus niet stijf.

Smelt de gelatine met 3 el water in een steelpan, haal de pan van het vuur als de gelatine is gesmolten. Laat 2 min. afkoelen.

Meng 3 el van de slagroom door het gelatinemengsel en klop dit papje door de rest van de slagroom. Vul glaasjes met het roommengsel en laat in de koelkast 4 uur opstijven.

Houd wat frambozen achter voor de garnering en pureer de rest met de poedersuiker. Giet de frambozenpuree over de panna cotta’s en garneer met de hele frambozen.

Bereidingstijd: ± 15 min. + 4 uur koeltijd

Toch meer voor een lekkere ijs coupe? Probeer dan eens dit roomijs met espresso en amaretti of kijk in Margriet 49 voor andere leuke ideeën.

Ook interessant