De toplaag van verse frambozen is lekker fris en daarom een mooie tegenhanger voor de panna cotta.
Panna cotta met frambozen 3 blaadjes gelatine
500 ml slagroom
100 g poedersuiker
300 g frambozen
2 el poedersuiker
Week de gelatine in ruim koud water tot de blaadjes zacht zijn. Klop de slagroom met de poedersuiker tot yoghurtdikte, dus niet stijf.
Smelt de gelatine met 3 el water in een steelpan, haal de pan van het vuur als de gelatine is gesmolten. Laat 2 min. afkoelen.
Meng 3 el van de slagroom door het gelatinemengsel en klop dit papje door de rest van de slagroom. Vul glaasjes met het roommengsel en laat in de koelkast 4 uur opstijven.
Houd wat frambozen achter voor de garnering en pureer de rest met de poedersuiker. Giet de frambozenpuree over de panna cotta’s en garneer met de hele frambozen.
Bereidingstijd: ± 15 min. + 4 uur koeltijd
Toch meer voor een lekkere ijs coupe? Probeer dan eens dit roomijs met espresso en amaretti of kijk in Margriet 49 voor andere leuke ideeën.