Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Panna cotta met herfstfruit

panna-cotta-met-herfstfruit.jpg

Een heerlijk Italiaans dessert met fruit van je wildplukoogst.

Panna cotta is een dessert waar je gemakkelijk mee kunt variëren. De room smaakt goed in combinatie met chocolade en koffie, maar ook met fruit. Gebruik in het herfstseizoen eens het fruit van je wildplukoogst. Smullen!

Basisrecept panna cotta (voor 4 personen)
500 ml slagroom
1 of 2 vanillestokjes
50 g suiker
4 blaadjes witte gelatine
fruitsiroop
een bakje herfstfruit

Bereidingswijze
Schenk de slagroom in een steelpan en breng deze tegen de kook aan. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met het puntje van je mes het merg eruit. Voeg dit toe aan de slagroom. Leg de vanillestokjes ook bij de room in de pan. Dit zorgt voor een intensere smaak. Houd dit mengsel 15 minuten tegen de kook aan.

Leg ondertussen de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Haal de pan van het vuur en voeg de suiker toe aan de vanilleroom. Roer dit tot een gladde substantie. Na 5 minuten in het koude water knijp je de gelatineblaadjes uit en voeg je ze toe aan de room. Blijf roeren totdat alles opgelost is.

Verdeel de panna cotta room over 4 mooie glaasjes en schenk er wat fruitsiroop op. Strooi er daarna wat herfstfruit overheen en druk dit licht in de panna cotta.

Zet glaasjes afgedekt in de koelkast en laat ze minimaal 4 uur staan.

Tips: Je kunt ervoor kiezen om de helft van de room te vervangen door yoghurt. Dit maakt het net wat frisser!

Ook interessant