Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

‘Pancake cereal’ is de nieuwste ontbijttrend om van te watertanden

pancake-cereal-is-de-nieuwste-ontbijttrend-om-van-te-watertanden.jpg

Tips om gezond te ontbijten zijn er genoeg. Maar pancake cereal, de nieuwste ontbijttrend, is vooral vreselijk lekker. Na bananenbrood en dalgonakoffie vliegt deze lekkernij het internet over.

We weten allang dat pannenkoeken ook heerlijk zijn als ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan bananenpannenkoeken. Pancake cereal, ofwel pannenkoekontbijtgranen, zijn niet zo veel anders. Je maakt ze namelijk van precies hetzelfde pannenkoekenbeslag. Het verschil zit ‘m eigenlijk alleen in het formaat.

Pancake cereal

Pancake cereal is namelijk een verzameling mini-pannenkoekjes. In Nederland kennen wij die natuurlijk al als poffertjes, maar pancake cereal is net als normale pannenkoeken plat. En de pannenkoekjes zijn nóg iets kleiner. Het idee is dat je je je schaaltje ’s ochtends eens met deze pannenkoekjes vult, in plaats van bijvoorbeeld yoghurt met cruesli. Maar de pannenkoekjes zouden ook weleens heel lekker kunnen zijn door de melk of yoghurt.

Losgaan met toppings

Zonder opsmuk zijn ze al lekker, maar je kunt natuurlijk losgaan met toppings op je pancake cereal. Zo worden er op social media M&M’s, oreo’s en hagelslag over- en doorheen gesprenkeld. En wat dacht je van fruit? Je kunt de pannenkoekjes natuurlijk zo (on)gezond maken als je zelf wilt.

Geen poffertjespan nodig

Je hebt overigens geen poffertjespan nodig om het formaat van de pancake cereal te krijgen. Door het beslag vanuit een spuitzak, fles of plastic spuit in de pan te doen, krijg je ook perfecte rondjes. Kijk maar eens hoe deze thuisbakkers het doen:

@sabrinabui1999

12/10 recommend!! 🥞 ##quarantinelife ##pancakecereal ##fyp

♬ Blinding Lights – The Weeknd

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Insider
Beeld | iStock

Ook interessant