Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zomers smullen: Paella met garnalen en chorizo

paella.png

Gerechten in de kleur van de zon: daar word je vanzelf vrolijk van! Makkelijk te maken en op-en-top zonnig is deze paella met garnalen en chorizo.

Ingrediënten

¼ tl saffraanpoeder of mespunt saffraandraadjes
2 dl witte wijn
8 dl kippenbouillon
4 el olijfolie
200 g chorizo, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, uit de pers
200 g tomaten, in kleine blokjes
300 g risottorijst
250 g doperwten
500 g gepelde gamba’s
½ bosje bladpeterselie, fijngehakt

Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl

Bereiding

Week de saffraan 15 min. in de wijn.
Breng de saffraanwijn met de bouillon aan de kook.
Verhit de olie in een ruime hapjespan of wok en bak hierin de chorizo 2 min. of tot het vlees vet begint los te laten.
Voeg de ui en knoflook toe en bak alles 2 min.
Roer de tomatenblokjes erdoor en voeg de rijst toe.
Blijf goed roeren, de rijst moet gloeiendheet worden.
Giet de helft van de hete bouillon op de rijst, zodat alles onderstaat.
Roer tot het vocht door de rijst is opgenomen en voeg dan de rest van de bouillon en de gamba’s toe.
Roer alles goed door en kook de rijst op laag vuur gaar met een deksel op de pan*.
Roer de doperwten door het gerecht als de rijst bijna gaar is.
Warm ze kort mee en serveer de paella met veel gehakte bladpeterselie.

Bereidingstijd: 40 min.

*Je kunt de pan ook in de oven zetten om de paella te garen of het gerecht overdoen in een ovenschaal (na toevoeging van alle bouillon) en dan nog 20 min. garen in een oven op 180C. Het gerecht krijgt dan een stevig korstje.

Ook interessant