Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Paasrecept: plantaardige worteltaart met walnoten

worteltaart-met-walnoten.jpg

Wil jij deze pasen een echt pronkstuk op tafel zetten? Dan kan dat met deze plantaardige worteltaart met walnoten! Deze taart met worteltjes en walnoten heeft een laag van vanille-kokoscrème, en dat maakt ‘m éxtra lekker én mooi.

Met dit recept van Zo kan het ook steelt jouw paastafel de show.

Ingrediënten worteltaart met walnoten

  • 3 wortels, schil verwijderd (ter decoratie)
  • 200 g geraspte wortels
  • 200 g bloem
  • 150 g walnoten, grofgehakt
  • 125 g amandelmeel
  • 125 g appelmoes
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 80 g kokosolie
  • 50 g rietsuiker
  • 200 ml amandelmelk ongezoet
  • 50 ml ahornsiroop
  • 3 el lijnzaad + 8 el water
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1,5 tl baksoda
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl vanille-extract
  • ½ tl zout

Voor de vanille-kokoscrème:

  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 75-100 g poedersuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • Zonnebloemolie of bakspray, om in te vetten

Extra nodig:

  • 2 bakvormen Ø 17,5 x 10 cm
  • Paletmes

Bereidingswijze

  1. Plaats het blik kokosmelk een nacht van tevoren in de koelkast. Zorg ervoor dat je het blikje niet tussendoor schudt, zodat de kokoscrème en het kokosvocht gescheiden blijven.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  3. Knip twee rondjes bakpapier in het formaat van de bakvormen. Vet de bakvormen in en leg de rondjes bakpapier op de bodem.
  4. Doe het lijnzaad en het water in een kom, roer door en laat het geheel 5 minuten staan. Smelt de kokosolie in een steelpan op laag vuur en voeg hier de ahornsiroop aan toe, roer alles goed door en laat vervolgens 5 minuten afkoelen. Doe ondertussen de appelmoes, bruine basterdsuiker, rietsuiker, zout, bakpoeder, baksoda, kaneel, nootmuskaat en het lijnzaadmengsel in een mengkom, voeg hier het kokosolie-ahornmengsel en de amandelmelk aan toe en roer alle ingrediënten door elkaar. Voeg de geraspte wortel, bloem en het amandelmeel toe en roer het mengsel nog een keer goed door. Houd een handje gehakte walnoten apart en voeg de overige walnoten toe. Roer het beslag nog een keer door.
  5. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de worteltjestaarten 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de bovenkant goudbruin kleurt. Test of de taarten gaar zijn door hier een schone satéprikker in te steken. Wanneer de prikker schoon is als je deze uit de taart haalt, is deze gaar. Haal de taarten uit de oven en laat minimaal 15 minuten staan in de vorm, voordat je ze verplaatst naar een bord of rek om verder af te koelen. De taarten moeten compleet afgekoeld zijn, voordat je aan de slag gaat met de vanille-kokoscrème. Zet ondertussen alvast een beslagkom minimaal 10 minuten in de koelkast.
  6. Haal, wanneer de taarten afgekoeld zijn, het blikje kokosmelk zonder te schudden uit de koelkast. Doe de geharde crème in de beslagkom en mix met een handmixer ongeveer 30 seconden, totdat de crème romig is. Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe aan de kom en mix nog 1 minuut mee. Plaats de vanille-kokoscrème in de koelkast tot later gebruik.
  7. Verplaats een van de taartbodems naar een bord of taartplateau en haal de vanille-kokoscrème uit de koelkast, roer deze nog een keer goed door. Verdeel de helft van de kokoscrème over de taartbodem en smeer uit met een paletmes. Stapel de overgebleven taartbodem op de taartbodem met de kokoscrème en verdeel hier de overgebleven helft van de kokoscrème over.
  8. Garneer de taart met de achtergehouden walnoten en steek de drie hele worteltjes in de taart ter decoratie.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Zokanhetook.nu
Beeld | #zokanhetook

Ook interessant