Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Paasrecept: vegan poffertjes met aardbei en banaan

paasrecept-vegan-poffertjes-met-aardbei-en-banaan.jpg

Omdat we er dit paasweekend niet op uit kunnen, heb je extra veel tijd om iets lekkers op tafel te toveren voor Pasen. Wat dacht je van deze vegan poffertjes? Deze vrolijke spiesjes met fruit en poffertjes gaan leuk staan op de paastafel.

Heb je kinderen in huis? Die vinden het maken van de spiesjes vast een leuk klusje om mee te helpen.

Ingrediënten paaspoffertjes

Voor ongeveer 40 poffertjes, 25-30 minuten bereidingstijd

2 el lijnzaad
6 el water
1 banaan
250 g aardbeien
250 g bloem
1 tl bakpoeder
1 mespunt zout
400 ml sojamelk
Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
Extra: poffertjespan, tapasprikkers

Bereidingswijze

  1. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5 minuten staan, zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.
  2. Snijd de banaan en aardbeien in plakjes en zet apart voor later gebruik.
  3. Doe de bloem samen met het bakpoeder en een mespunt zout in een ruime kom. Giet langzaam de sojamelk en het lijnzaad-ei bij de droge ingrediënten terwijl je blijft roeren met een garde totdat er een glad beslag gevormd is.
  4. Vet de poffertjespan in met Blue Band vloeibaar, giet het beslag in de pan en bak de poffertjes. Draai zodra de beslagbellen opgedroogd zijn de poffertjes om en haal ze uit de pan zodra ze aan beide kanten goudbruin gekleurd zijn. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
  5. Rijg een poffertje aan een tapasprikker, gevolgd door een plakje banaan, een poffertje, een plakje aardbei, een poffertje en sluit af met een plakje aardbei zodat de poffertjesstapel rechtop kan blijven staan. Herhaal deze stap tot alle poffertjes op zijn en je allemaal stapeltjes met poffertjes aan spiesjes hebt. Serveer de poffertjes direct. Eet smakelijk!

Beeld | Blue Band

Ook interessant