Eten

Zo maak je deze zoete paashaasbroodjes voor een feestelijke paastafel

paashaasbroodjes.jpg

Zoete broodjes in de vorm van een paashaas, hoe leuk is dat? Deze schattige broodjes staan mooi op de paastafel en zijn helemaal plantaardig.

Met dit recept van Zo kan het ook creëer je ook dít paasweekend een feestelijk moment.

Ingrediënten

500 g bloem
50 g suiker
30 g maïzena
7 g gist
2 tl vanillesuiker
1 tl zout
150 ml sojamelk + extra om te bestrijken
100 ml sojayoghurt
30 ml olijfolie
2 tl rozijnen

Extra nodig:
schone theedoek
bakpapier

paashaasbroodjes

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten, met uitzondering van de rozijnen, door elkaar in een ruime kom.
  2. Verwarm de sojamelk in een steelpan maar breng het niet aan de kook. Voeg de warme sojamelk samen met de olijfolie en de sojayoghurt toe aan de kom met droge ingrediënten en meng alles met je handen door elkaar tot een stevige bal. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  3. Leg de deegbal weer terug in de kom en bedek deze met vershoudfolie of een schone theedoek en verplaats de kom naar een warme plek. Laat het deeg ongeveer 1,5 uur rijzen tot het in grootte is verdubbeld.
  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  5. Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Rol de deegbal met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 cm.
  6. Gebruik een waterglas of een ronde koekjesuitsteker om zo veel mogelijk rondjes uit het deeg te steken. Maak met behulp van je handen balletjes van de rondjes en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg een theedoek over de mini-deegballetjes en laat deze nog 45 minuten afgedekt staan op een warme plek.
  7. Wanneer de bolletjes gerezen zijn, druk je aan de voorkant van ieder bolletje 2 rozijnen, dit worden de ogen van het konijn. Gebruik vervolgens een schaar om vanaf de bovenkant, aan dezelfde kant als waar je zojuist de oogjes geplaatst hebt, oortjes te knippen in het deeg.
  8. Duw de geknipte oortjes iets naar voren zodat ze mooi rechtop staan en vorm deze met je vingers nog een beetje bij zodat ze mooi rond en puntig worden. Om de oortjes af te maken, maak je met behulp van de achterkant van een lepel of een dichte schaar aan de binnenkant de oortjes nog een afdruk, dit moet het zachte gedeelte van de konijnenoortjes voorstellen.
  9. Bestrijk de konijnenbroodjes tot slot met een beetje sojamelk en bak ze in 10-15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.






Recept | Zo kan het ook
Beeld | #zokanhetook

Ook interessant