Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó veel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

eclrbph68k51_selected_wide_1200.jpg

De paaseitjes liggen al een tijdje in de winkels, maar nu het bijna Pasen is, kun je er écht niet meer omheen. ‘Ah nog eentje dan’, en voor je het weet is de zak leeg. Hoeveel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen?

Hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell vertelt aan RTL Nieuws hoeveel paaseitjes je moet eten om één kilo aan te komen.

Aankomen

Bijna iedereen krijgt van chocolade een grote glimlach op zijn gezicht: dat is geen nieuws. Als je voortdurend paaseitjes zou eten zonder je eetpatroon aan te passen, kun je aankomen, omdat je meer calorieën binnenkrijgt. Toch kun je pas een kilo aankomen als je ongeveer 7000 calorieën extra eet, volgens Jaap Seidell. In een paaseitje zitten best veel calorieën, namelijk ongeveer 47 stuks. Dus zodra je 150 stuks eet, kom je een kilo aan. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je stofwisseling.

Lees ook
Smullen… dít kun je doen met je overgebleven paaseitjes

Maat houden

Als je niet meteen een hele zak paaseitjes leegeet, kan het geen kwaad om te genieten van een paaseitje. Deze drie tips kunnen je helpen om maat te houden:

1. Koop kleine zakjes

Een groot voordeel van kleine zakjes kopen is dat ze sneller leeg zijn. Op deze manier kun je dus niet door eten en geniet je met mate. Laat de zak met een kilo paaseitjes in het schap liggen en kies voor een klein zakje. Misschien heb je wel eens gehoord dat paaseitjes van pure chocolade gezonder zouden zijn dan melkchocolade. Gezondheidsjournalist Tijn Elferink nam deze bewering voor het AD onder de loep. Hier lees je de uitkomst.

2. Zet geen schaaltjes neer op tafel

Schaaltjes met paaseitjes op tafel: het ziet er super gezellig uit. Toch is niets verleidelijker dan een schaaltje paaseitjes dat naar je staat te lonken. Zet paaseitjes daarom niet in het zicht en bewaar ze in een kast. Als je zin hebt in een paar paaseitjes, haal je deze uit de kast en zet de rest van het zakje weer terug. Zo kun je extra genieten van de paar paaseitjes en voorkom je dat je te veel eet.

3. Eet met aandacht

Als je tv zit te kijken, ben je geneigd om te veel paaseitjes achter elkaar te eten, omdat je amper merkt dat je iets eet. Door met aandacht te eten, geniet je meer van je favoriete paaseitjes en kun je gemakkelijker maat houden. Ach, het is ook maar twee dagen per jaar Pasen. Dus vergeet vooral niet te genieten van je favoriete eitjes.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.               

Bron | RTL Nieuws, AD
Beeld | Getty Images

Ook interessant