Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Paascake: lekker recept mét een verrassing in het midden

paascake.jpg

Wil je je visite verrassen met Pasen? Zet dan deze cake eens op tafel. Bij het aansnijden komt er een paashaasje tevoorschijn! Wedden dat het je punten oplevert?

Dit recept komt van culi-platform CookLoveShare:

Dit heb je nodig:
Voor de mokkacake

  • 2 tl koffie (espresso)
  • 50 ml melk (lauwwarm)
  • 1 el cacaopoeder
  • 250 g cakemix
  • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 200 g basterdsuiker (wit)
  • 3 eieren

Voor de vanillecake

  • 250 g cakemix
  • 200 g Blue Band Cake & Koekjes
  • 200 g basterdsuiker (wit)
  • 3 eieren
  • 50 ml melk

Zo maak je het

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en verwarm de oven voor op 160 °C. Bereid eerst de cake voor het donkere haasje. Meng hiervoor de inhoud van de espressosticks met de melk en roer tot de koffie helemaal is opgelost. Meng de cacao door de cakemix. Mix de Blue Band Cake & Koekjes zacht en romig. Voeg de suiker toe en mix een voor een de eieren erdoor. Mix nog 3 min. voordat je de cacaocakemix toevoegt. Meng de cacaocakemix door het beslag. Voeg als laatste het koffie-melkmengsel toe en meng tot het beslag een egale mokkakleur heeft.

Vet een cakevorm van 28 cm lang in en bestuif met cakemeel. Giet het beslag in de vorm en plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake in 60-70 min.. Laat deze vervolgens afkoelen en haal de cake uit de vorm. Snijd de cake in dikke plakken en steek er haasjes uit met een niet al te groot vormpje. Spoel de bakvorm vervolgens af, vet nog een keer in en bestuif nogmaals met bloem.

Zet  de uitgestoken chocoladecakehaasjes achter elkaar in de vorm en druk stevig tegen elkaar vast (gebruik bijvoorbeeld wat extra restjes chocoladecake aan de voorkant en de achterkant).

Maak nu voor de vanillecake de mix precies volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet tweederde van het cakebeslag voorzichtig over de chocoladehaasjes en plaats de cake in het midden van de oven. Bak de cake in 60-70 min. gaar. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd hem heel voorzichtig in mooie plakken, met daarin steeds een haasje. En dan… wachten op de complimentjes!

Tip: het vanillebeslag dat overblijft kun je gebruiken om muffins te bakken.

Bron en beeld: Dit recept komt van culi-platform CookLoveShare.

Lees ook:

Hoeveel calorieën zitten er in een paaseitje?
Het geheim van de banketbakker: zo maak je de állerlekkerste tulband
Het gevulde eitje: 8 variaties op dit heerlijke hapje!
Wat is gezonder: een gekookt of een gebakken eitje?

Bekijk ook:

Meer artikelen van Margriet.nl ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant