Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Paasbrunch: Huevos rancheros met zwarte bonen en pittige salsa

wrapjes.jpg

Eens iets anders op tafel zetten tijdens de Paasbrunch? Dat doe je met het lekker stevige Mexicaanse brunchgerecht Huevos rancheros. Het bestaat uit een tortilla belegd met een chunky bonendip, tomatensalsa en een perfect gebakken eitje.

Dit heb je nodig:

  • 2 eieren
  • 1 teen knoflook
  • 1x feta
  • 5 g komijn
  • 3 tomaten
  • 1 groene jalapeñopeper
  • 1 rode ui
  • 10 g verse koriander
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1x tarwetortilla’s
  • plantaardige olie
  • peper en zout

Zo maak je het

Salsa maken: snijd de tomaten in vieren. Pel, halveer en hak de ui grof. Halveer de jalapeñopeper en verwijder de zaadjes. Hak een helft grof, snijd de andere helft in ringen. Pel en halveer de knoflook, hak 1 helft grof. Doe de tomaten, ui, gehakte jalapeño, gehakte knoflook, de helft van de komijn, zout en peper in een kom of maatbeker. Pureer grof met een staafmixer.

Salsa koken: verhit een middelgrote kookpan op middelhoog vuur. Voeg een tot twee eetlepels olijfolie toe, dan de salsa en breng langzaam aan de kook. Kook op middellaag vuur drie tot vijf minuten totdat de salsa wat dikker is. Doe de salsa in een kom en zet de pan terug op het vuur.

Pel en plet intussen de rest van de knoflook (houd de teen zo veel mogelijk intact). Pluk de korianderblaadjes en hak de steeltjes fijn. Vang bij het afgieten van de zwarte bonen het vocht op.

Bonendip maken: voeg de zwarte bonen, de koriandersteeltjes, de rest van de komijn en de knoflookteen aan de gebruikte pan toe. Voeg de helft van het bonenvocht en zout en peper naar smaak toe. Kook op middellaag vuur vijf tot zes minuten, af en toe prakkend met een vork, totdat de dip dik is. Voeg eventueel meer bonenvocht of gewoon water toe en breng op smaak met peper en zout.

Eieren bakken: verhit intussen een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de tortilla’s één voor één 30 seconden per kant. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Verhit de pan opnieuw op middelhoog vuur met 1-2 el plantaardige olie. Breek de eieren boven de pan en bak drie tot vier minuten. Zet het vuur middellaag en bak een tot twee minuten totdat het eiwit gaar is. Bestrooi met peper en zout.

Serveren: leg twee warme tortilla’s op elk bord, zodat ze elkaar wat overlappen. Verdeel de bonendip erover en leg op elk bord een gebakken ei. Verdeel er wat salsa erover en verkruimel de feta erboven. Bestrooi met de koriander en jalapeñoringen en serveer met de rest van de salsa.

Eet smakelijk!

Doe mee en win!

Dit lekkere recept komt uit de paasbox van Marley Spoon, aanbieder van maaltijdboxen. Daarmee zet je met verse ingrediënten de lekkerste gerechten op tafel, van een stevig Mexicaans ontbijt tot luchtige Amerikaanse pancakes. En die feestelijke paasbox van Marley Spoon kun je nu winnen! Op het menu staan luchtige pancakes met bacon, compote van blauwe bessen en een shake; een frisse gerookte makreelsalade met dille-krieltjes en citroensaus; en Huevos rancheros, een stevig Mexicaans ontbijt met zwartebonendip en pittige salsa. Daarnaast kun je in deze box ook een ei van echt bladgoud aantreffen, plus ’s werelds eerste chocolade-paasreep van Hands Off My Chocolate. De gelukkige vinder wint hiermee één jaar lang gratis chocolade. Dat wordt lekker brunchen met Pasen! Kijk snel hier hoe je kans maakt.

Ook interessant