Eten

Overrijpe bananen over? Maak eens bananenbrood!

bananenbrood.png

Overrijpe bananen over? Maak eens dit bananenbrood! Hoe rijper de bananen, hoe intenser de smaak! 

15 minuten bereiden + 1,5 uur wachten

Wat heb je nodig?

– 250 g tarwebloem
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl gemalen kaneel
– 1 mespunt zout
– 300 g bananen
– 100 g boter
– 200 g witte basterdsuiker
– 8 g vanillesuiker
– 2 eieren
– 125 ml crème fraîche (bekertje)

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout. Pel en prak de banaan. Meng vervolgens de boter, basterd- en vanillesuiker in een keukenmachine in 20 seconden tot een bijna glad mengsel. Laat draaien en voeg 1 voor 1 de eieren de crème fraîche toe. Schep door het bloemmengsel. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over de cakevorm en bak in circa 1 uur goudbruin en gaar Controleer na 50 minuten op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 30 minuten afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster. Bon appétit!

Hoe rijper de bananen, hoe lekkerder je bananenbrood. En houd je bananen over na het maken van dit gerecht? Maak er een smoothie van!

Meer tips en informatie vind je op Kliekipedia. Of praat met ons mee: #kliekipedia

Ook interessant