Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een lekker fris ontbijtje: overnight oats met zomerfruit en vanillevla

een-lekker-fris-ontbijtje-overnight-oats-met-zomerfruit-en-vanillevla.jpg

Heb je ’s morgens wat meer tijd, maak dan in hoge glazen een feestelijk ontbijtje van lagen havermout met vers zomerfruit, magere yoghurt en vanillevla. Als je de dag begint met deze overnight oats met zomerfruit kom je de ochtend gemakkelijk door. Plus: het smaakt als een gebakje in de ochtend!

Het vergt alleen een avond van tevoren eventjes een korte voorbereiding.

Benodigdheden overnight oats met zomerfruit

Dit recept is goed voor twee porties van deze overnight oats met zomerfruit:

  • 80 gram havermout
  • 125 ml havermelk of magere melk
  • 125 gram magere Griekse yoghurt
  • 150 gram gemengde rood fruit, bijvoorbeeld frambozen, rode of blauwe bessen en/of aardbeien
  • 125 ml magere vanillevla

Lees ook:
Waarschijnlijk bewaar je havermout je hele leven al verkeerd: dit is hoe het wél moet

Zó maak je het

Bereidingstijd; ongeveer 5 minuten + één nacht in de koelkast.

  1. Het bereiden van dit ontbijtje begint al een dag van tevoren. ’s Avonds roer je namelijk de havermout en de melk die je kiest alvast door elkaar, waarna je dit een nacht in de koelkast laat intrekken. Het heet niet voor niets overnight oats.
  2. Haal de overnight oats twintig minuten voor het ontbijt uit de koelkast en maak in twee hoge glazen laagjes. Je wisselt de overnight oats, de yoghurt, het fruit en de vla met elkaar af.
  3. Top met wat extra fruit en serveer direct. Eet smakelijk!

Variatietip: geen zomerfruit in de winkel? Dan kun je bijvoorbeeld ook plakjes banaan gebruiken, of een bakje diepvriesfruit laten ontdooien in de koelkast en dit vervolgens gebruiken. Ook hartstikke lekker!

Ziet er goed uit!

Recepten | Dosia Brewer
Beeld | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2021-26. Je kunt deze editie nabestellen via lossebladen.nl.

Ook interessant