Eten

Overheerlijke chocoladecake met maar 4 ingrediënten (en géén gluten)

chocolade-cake.jpg

Zin in zoet, maar geen zin om boodschappen te doen? Voor deze chocoladecake heb je maar vier ingrediënten nodig, die je waarschijnlijk al in huis hebt! Er komt zelfs geen meel of bloem aan te pas.

Dit heb je nodig

  • 6 eetlepels ongezouten boter
  • 225 gram chocola (fijngehakt)
  • 6 grote eieren (dooier en eiwit gescheiden)
  • 100 gram suiker
  • eventeel wat zout

Zo maak je het

  • Verwarm de oven op 150 graden en plaats de bakplaat in het midden. Vet de bodem en zijkanten van het bakvorm (circa 22 cm) in met boter.
  • Doe de boter en chocola in een grote warmtebestendige bak en zet deze 30 seconden in de magnetron. Roer het geheel en herhaal totdat alles helemaal gesmolten is. Laat even afkoelen en meng het beslag met de eidooiers.
  • Klop het eiwit totdat het enigszins omhoog blijft staan. Voeg geleidelijk de suiker toe en klopt dit geheel totdat het stevig genoeg is om er ‘pieken’ mee te maken.
  • Voeg 1/4 van het eiwitmengsel toe aan de chocolademix en voeg daarna de rest van het eiwitmengsel geleidelijk toe.
  • Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de cake 45 -50 minuten en laat hem vervolgens volledig afkoelen.

TIPS

  • De cake is gaar wanneer hij niet meer aan de zijkanten van het bakvorm vastzit.
  • Bestrooi de cake met poedersuiker of serveer met slagroom.

Bon Appetit!

Zo maak je hem klaar:

Bron | Martha Stewart

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

 

Ook interessant