Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Ook na Pasen lekker: dít kun je doen met je overgebleven paaseitjes

ook-na-pasen-lekker-dit-kun-je-doen-met-je-overgebleven-paaseitjes.jpg

Na Pasen overgebleven met een flinke berg paaseitjes? Gooi ze dan vooral niet weg. Natuurlijk kun je ook op andere momenten van het jaar nog best genieten van die chocolaatjes, maar je kunt er ook nog genoeg andere lekkere dingen mee maken.

Hier drie leuke tips:

1. Warme chocolademelk

Laten we makkelijk beginnen: van je overgebleven paaseitjes kun je heel gemakkelijk warme chocolademelk maken. Het enige dat je nodig hebt is: melk, een paar paaseieren en eventueel wat vanille of een kaneelstokje. Breng de melk aan de kook en voeg de paaseitjes toe, roer net zolang door totdat het één geheel is. Je kunt het beste gaan voor pure chocolade-eitjes, maar die met een smaakje zorgen vast voor een bijzonder kopje warme choco. Wat extra smaak? Laat dan een kaneelstokje even meekoken of voeg wat vanille toe.

2. Brownies

Ook brownies lenen zich heel goed voor het gebruiken van overgebleven paaseitjes, omdat de vorm van de eitjes maar weinig uitmaakt. Probeer bijvoorbeeld onderstaand recept, of voeg simpelweg wat eitjes toe aan een browniemix uit een pakje.

Ingrediënten:

  • 200 gram chocolade (5 grote paaseieren of een zakje vol kleine eitjes)
  • 50 gram bloem (niet zelfrijzend)
  • 20 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 130 gram suiker
  • 130 gram boter

Werkwijze:

  • Smelt de chocolade samen met de boter ‘au bain-marie’
  • Neem een aparte kom en breek daarin de eieren. Strooi er de suiker over en roer dit los met een garde.
  • Schenk het gesmolten mengsel van chocolade en boter bij de eieren met suiker en roer opnieuw met de garde.
  • Weeg de bloem en het amandelmeel af, voeg dit toe aan het chocolademengsel en roer tot je een egaal browniebeslag krijgt.
  • Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  • Smeer je bakblik in met boter en bedek de bodem en de zijkanten met een vel bakpapier.
  • Schep het browniebeslag in het bakblik tot je een laag van twee tot drie centimeter dik hebt. Strijk vervolgens het oppervlak glad.
  • Bak het beslag gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat afkoelen en snij in vierkante stukken van vijf cm op vijf cm.

Lees ook:
Zó veel paaseitjes moet je eten om één kilo aan te komen

3. Arretjescake

Arretjescake is een echte oerhollandse lekkernij, die je niet eens hoeft te bakken! Ideaal dus om je overgebleven paaseieren in te verwerken. Ook nog paaskoekjes of meringue over? Ook dat kun je goed gebruiken bij dit recept. Om arretjescake te maken, heb je ongeveer 200 gram overgebleven chocolade-eitjes nodig. Daarnaast ongeveer 100 gram koekjes, 60 gram cacaopoeder, 50 gram basterdsuiker en 150 gram boter. Ook meringue, chocoladehaasjes, spekjes en paaseitjes met een smaakje, kun je goed toevoegen.

Smelt de boter en de paaseieren in aparte pannetjes tot een egale massa. Vet vervolgens een cakevorm in en bedek deze met bakpapier. Voeg de basterdsuiker en het cacaopoeder toe aan de gesmolten boter en breek hierdoor de paaskoekjes, meringue en andere toevoegingen aan jouw arretjescake. Schenk de gesmolten paaseitjes er vervolgens doorheen en roer goed door. Schep dit mengsel in het cakeblik en druk goed aan. Laat ‘m twee uur opstijven in de koelkast, en smullen maar!

4. Chocolade aardbeien

Hoewel het buiten nog best fris is, zijn er steeds meer aardbeien te vinden in de winkels. Wat denk je van chocolade-aardbeien van jouw overgebleven paaseitjes?

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien
  • 100 gram chocolade (= 3 grote paaseieren of een half zakje kleintjes)

Werkwijze:

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Hou de aardbeien bij het kroontje vast en doop ze één voor één voor ongeveer 2/3de in de gesmolten chocolade.
  • Laat het afkoelen op een vel bakpapier. Eet smakelijk!

5. Chocoladecroissants

Tijdens de paasdagen heb je vast kunnen smullen van heerlijke ontbijtjes of een brunch, maar wie zegt dat het na de Pasen over is met die lekkernijen? Je kunt je overgebleven paaseitjes namelijk heel goed gebruiken om zelf chocoladecroissants te maken. Het enige dat je nodig hebt, zijn wat paaseieren naar keuze, een blikje croissantdeeg en een geklutst ei.

Je rolt het croissantdeeg uit en snijdt het volgens de stippellijnen in driehoeken. Vervolgens leg je twee eitjes op het deeg, en rol je ze op, zoals op de verpakking staat. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met het geklutste ei. Bak de chocoladecroissants in zo’n vijftien tot twintig minuten goedbruin, en smullen maar!

Bron | HLN, Chicks love food, 24Kitchen
Foto | Getty Images

Margriet 15 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week positief gezondheidsnieuws, een dossier libido & de overgang, alles over spannende nieuwe levensfases en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant