Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Mmm: ovenschotel met aardappel, kip, broccoli, paprika en kruidenkaas

mmm-ovenschotel-met-aardappel-kip-brocoli-paprika-en-kruidenkaas.jpg

Deze smeuïge ovenschotel met aardappel, kip, broccoli, paprika en kruidenkaas kun je prima voorbereiden, zodat je hem alleen nog maar in de oven hoeft te zetten. Hij heeft een pittig cheddar-korstje.

Eigenlijk perfect voor bijna elke avond. Heerlijk kazig, hmmm.

Benodigdheden

Dit recept is gemakkelijk te maken en voor ongeveer vier personen.

  • 800 gram vastkokende aardappels, geschild
  • versgemalen peper, zout
  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 groene paprika’s, in reepjes
  • 2 kipfilets, in blokjes
  • 200 gram broccoliroosjes
  • 240 gram kruidenkaas
  • 150 ml melk
  • 2 el fijngehakte peterselie + extra om te garneren
  • 60 gram pittige cheddar, geraspt

Extra benodigdheden: een ingevette ovenschaal.

Lees ook:
Broccoli: 5 redenen om het vaker te eten

Bereidingswijze ovenschotel

Je maakt deze ovenschotel met aardappel, kip, broccoli, paprika en kruidenkaas in ongeveer 45 minuten klaar. Even wat af laten koelen en smullen maar!

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen 5 minuten in licht gezouten water en snijd ze daarna in blokjes.
  3. Verhit de boter en stoof hierin de ui met de knoflook en de paprika glazig.
  4. Voeg de kip en de broccoli toe en roerbak 8 tot 10 minuten.
  5. Schep de kruidenkaas erdoor en laat zachtjes smelten.
  6. Giet de melk erbij en laat 2 min. sudderen.
  7. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout.
  8. Verdeel de aardappelblokjes over de bodem van de ovenschaal en schep het kip-groentemengsel erop.
  9. Bestrooi met de cheddar en zet voor ongeveer 25 minuten in de oven.
  10. Garneer kort voor het serveren met de extra peterselie. Smullen maar!

Ziet er goed uit!

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Sonja Peeters

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant