Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

5x originele sinterklaashapjes

sinthapje.jpg

Cadeautjes? Check! Surprises? Check! Gedichten? Check! Maar heb je al aan de hapjes gedacht die je op pakjesavond gaat serveren? Check deze vijf originele ideeën!

Kruidnoten met chocoladedip

Chocoladefondue met pepernoten, kan het nog sinterklaziger? En om een kliederboel te vermijden maak je ze van tevoren met chocolade en gekleurde spikkels. Smelt hiervoor witte, melk- en pure chocolade. Haal de pepernoten door de chocolade en dip ze vervolgens in de spikkels. Leg ze daarna op een bakplaat en plaats ze in de vriezer zodat de chocolade hard kan worden. Haal de pepernoten een uur voordat de gasten komen uit de vriezer om op kamertemperatuur te komen.

Zakjes van Sinterklaas

Maak een stapel dunne flensjes en laat afkoelen. Leg in het midden van elk flensje ingrediënten als banaan, M&M’s of spekjes. Vouw de randen van de flensjes omhoog en maak er kleine zakjes van door ze vast te maken met een lintje. Zet de zakjes op een bord, klaar!

Letter op een stokje

Snijd een stuk kipfilet in dunne repen. Bak de reepjes in een koekenpan gaar. Rijg ze daarna aan een satéstokje in de vorm van de letter S. Serveer op een mooi bord met een dun laagje satésaus.

Pizzamijter

Beleg een bakplaat met pizzadeeg met tomatenpuree en gele paprika in reepjes in kleine kruisvormpjes naast elkaar. Snijd er vervolgens kleine stukjes van in de vorm van een mijter. Plaats deze pizzamijters in de oven.

Pieten cupcakes

Maak chocoladecupcakes en laat je (klein)kinderen ze versieren met ogen en een mond van bijvoorbeeld witte chocolade en een pietenmuts van gekleurd fondant.

Meer feestdagen-inspiratie:

Dit kun je allemaal maken met wijnkurken
Zelf maken: moderne adventskrans
6x tafeldektips voor kerst

Bekijk ook:

Zo maak je een robuuste kaarshouder:

Ook interessant