Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Organiseer een Spaanse avond

proostenvrouwen1-jpg.jpg

Dat de zomer in Nederland qua weer tegenvalt, mag duidelijk zijn. Daarom moeten we er zelf maar wat van maken toch? Dat kan met heerlijke Spaanse tapas. Waan je even in Spanje, geniet van de Sangria en vier de zomer, ook al zit je binnen.

proostenvrouwenSpaanse avond
Net zoals je misschien wel eens een high-tea hebt georganiseerd, kun je in de zomer wel een Spaanse avond organiseren. Zo kun je heerlijk met vriendinnen over de vakanties praten, vakantiefoto’s laten zien maar vooral lekker ontspannen samen zijn. Er zijn genoeg tapas restaurants die, vaak, geen eens zo duur zijn. Zo zijn er verschillende restaurants die de all-you-can-eat formule hanteren. Maar tapas kun je ook gewoon zelf maken. Niet al te moeilijk maar wel leuk om te doen. Op internet kun je genoeg recepten vinden.
Naast de tapas hoort natuurlijk de Spaans/Portugese lichtalcoholische drank Sangria. De basis bestaat uit rode wijn met verse vruchten zoals sinaasappel, citroen en appel. Het kan aangevuld worden met suiker, honing of een kaneelstokje. Naast de rode sangria bestaat er ook een witte variant. In plaats van rode wijn gebruik je hier cava. Maak je avond compleet met echte Spaanse muziek zoals de flamenco en leef je uit!

Recept Sangria
Er zijn veel verschillende recepten voor hoe je Sangria kunt maken en je kunt zelf kiezen wat voor fruit je toevoegt.

Ingrediënten
3 liter rode wijn of witte wijn voor sangría blanca (witte sangría)
sangria1 liter limonade
2 perziken
1 appel
2 sinaasappels
1 citroen
kaneel
suiker

Bereiden
Was het fruit en snij het in kleine stukjes. Voeg wijn bij het gesneden fruit. Laat dit een paar uur staan en voeg vervolgens de limonade, suiker en kaneel toe (en eventueel andere likeuren). Meng alles samen en laat het even in de koelkast staan. Serveer de sangría met ijsklontjes en stukjes fruit.

Haal de zomer nu in huis en organiseer zo een leuke Spaanse avond!

Leer nu ook hoe je een klassieke Spaanse knot maakt!

Ook interessant