Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Opmerkelijk: zorgt het eten van kaas voor een langer leven?

kaas.jpg

Ben je een echte kaasliefhebber, maar voel je je weleens schuldig wanneer je je boterham belegt met een extra plakje van je favoriete broodbeleg? Geniet er maar lekker van, want uit onderzoek blijkt dat kaas ervoor zou kunnen zorgen dat je langer leeft.

Oude kaas

Het onderzoek van het medisch tijdschrift  Nature Medicine legt daarbij wel de nadruk op het eten van oude kaas, omdat oudere kaassoorten het stofje spermidine bevatten. Door spermidine aan muizen en ratten toe te dienen, bleek dat de levensverwachting van de beestjes gemiddeld toenam. Na het testen van het stofje op ratten en muizen werden ook mensen onderzocht. Door middel van het invullen van een vragenlijst werden zij onderzocht op hun eetgedrag. En wat bleek: degene die meer binnen kregen van het stofje spermidine hadden een lagere bloedruk en 40% minder kans op het krijgen van hart- en vaatziekten.

Voordat je nu al te enthousiast met de kaasschaaf heen en weer gaat.. Bedenk je wel dat kaas uiteindelijk nog steeds vetten bevat die ons lichaam minder goed afbreekt. Maar met deze nieuwe informatie over ons favoriete stukkie kaas, mag er van genieten des te meer! 😉

Ben je geen (oude) kaasliefhebber? Het stofje spermidine zit ook in andere producten zoals in: erwten, maïs, sojabonen en volkorenproducten.

Meer lezen over kaas: 

Dit is de gouden tip voor het raspen van kaas
Hoofdpijn door het eten van een stukje kaas? Het kan!
Maak je eigen creatieve kaasplank met schoolbordverf 

Handige artikelen van Margriet automatisch elke week in je mailbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!

Kijk ook:

Bron: Metronieuws, Nature Medicine

Ook interessant