Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Op zoek naar inspiratie voor een gezonde lunch?

lunchtrommel-ah.png

– in samenwerking met Albert Heijn – 

Samen met Albert Heijn ging Margriet afgelopen weken op zoek naar de leukste ideeën voor een gezonde lunchtrommel. Winnares van deze actie is Katrien Smetsers met haar broodje kaas met wortelrasp, plakjes miniworst in een leuk bakje, kerstomaatjes en stukjes rijstwafel om te dippen in appelstroop. Hoe ziet haar lunchtrommel er meestal uit en waar haalt ze inspiratie vandaan?

Hoe ziet jouw lunchtrommel er meestal uit?
“Ik probeer iedere dag een gezonde leuke lunchtrommel te maken voor mijn kinderen en mezelf. Meestal is de basis volkorenbrood, maar ik probeer veel te variëren zodat mijn kinderen allerlei smaken en structuren voorgeschoteld krijgen. Ook houd ik ervan om nieuwe dingen te verzinnen voor de lunch en laat ik de lunch, naast dat het lekker moet smaken, er ook nog leuk uitzien. Denk aan leuke prikkers, bakjes, folies of zakjes. Zo ziet de lunch er meteen een stuk feestelijker uit.”

Waar haal jij inspiratie vandaan voor de lunch?
“Mijn inspiratie komt overal vandaan: van internet en social media tot tijdschriften en de Allerhande. Daarnaast probeer ik zelf ook anderen te inspireren en te stimuleren om hun kinderen gezonde, leuke en lekkere lunches mee te geven via mijn Facebookpagina HelloLunch.”

lunchtrommelWelk speciaal lunchrecept wil je graag met iedereen delen?
“Voor mezelf maak ik graag een salade van little gem (kleine gekropte Romeinse sla), reepjes gele paprika, komkommerreepjes, rode ui (zeer dun gesneden), geblancheerde taugé en eventueel sojaboontjes, tomatenstukjes, vegetarische kipstukjes van de Vegetarische Slager (kort gebakken met wat Indiaans kruidenzout) en rauwe droog geroosterde cashewnoten. Meng dit alles goed doorelkaar en doe dit in een afsluitbare kom. In een apart flesje neem ik altijd een dressing mee van archide-olie, sesamolie, rodewijnazijn, gembersiroop, zout en paper. Voeg eventueel nog wat Indiaas kruidenzout toe als je van pittig houdt.”

Katrien heeft met deze actie een AH cadeaubon van 40 euro gewonnen.

>> Nog meer inspiratie voor een gezonde lunchbox? Bekijk snel nog meer makkelijke, gezonde én creatieve ideeën voor de lunchtrommel.

Ook interessant