Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Op déze manier kun je cake het langst bewaren

cake-bewaren.jpg

Er zijn maar weinig dingen zo lekker als een versgebakken cake. De kans is groot dat je baksel in no time op is, maar wat doe je als je een stuk wilt bewaren? Hoe zorg je ervoor dat de cake zo lang mogelijk lekker blijft?

Wat je ook doet, zet de cake nóóit in de koelkast.

Goed inwikkelen

De lage temperatuur in de koelkast zorgt ervoor dat je cake razendsnel uitdroogt. Je kunt je baksel dan ook het best op het aanrecht bewaren. Als je de cake strak in vershoudfolie wikkelt, dan houdt hij het zeker een week vol. Als je liever geen plastic gebruikt, dan kun je de cake ook in een afsluitbaar bakje stoppen. Zorg er in beide gevallen voor dat de cake goed is afgekoeld voordat je hem opbergt.

Aangesneden cake

Is de cake al aangesneden? Dan droogt-ie nog sneller uit. Als de cake is versierd met botercrème, dan kun je dit gebruiken om de snijkant af te dichten. Een kale, aangesneden cake kun je het best strak in folie wikkelen. Ook een idee: bevestig met cocktailprikkers een (stuk van een) boterham tegen de snijkant, zodat er geen lucht doorheen kan komen.

Cake met fruit of slagroom

Als je cake vers fruit of slagroom bevat, dan zit er niks anders op dan deze in de koelkast te bewaren. Dit soort ingrediënten bederven ongekoeld namelijk een stuk sneller. Ook hierbij is het belangrijk dat je de cake goed inpakt, anders kun je hem na een dag weggooien.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle
Foto | iStock

Ook interessant