Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Oosterse courgette soep

oosterse-courgette-soep.jpg

Iedereen die in bezit is van een moestuin weet dat de courgettes op dit moment groeien als kool. Zo hadden wij laatst een grote gele courgette in handen.

De grote exemplaren zijn bijzonder geschikt om soep van te maken. En een gele courgette is weer eens wat anders. Wij maakten er een oosters soepje van. Snel, makkelijk en superlekker.

Recept oosterse courgettesoep

Ingrediënten:

1 grote gele courgette (of een aantal kleintjes) in kleine stukken
1 blikje kokosmelk
1 rode peper
1 flinke eetlepel kerriepoeder
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 Blue Elephant gedroogde citroenblaadjes (blauw blikje AH)
1 sereh stengel
2 kippenbouillonblokjes
Zonnebloemolie

Bereiding:

Verhit in een soeppan een scheut zonnebloemolie. Voeg de ui en knoflook toe, laat even zachtjes bakken. Voeg dan de stukken courgette toe. Laat het geheel nog even meebakken. Voeg het kerriepoeder toe en bak het even aan. Voeg dan de kokosmelk, een halve liter heet water en de bouillonblokjes toe. Laat het geheel zachtjes aan de kook komen. Voeg dan de gedroogde citroenblaadjes, de serehstengel en de rode peper toe. Laat een half uurtje zachtjes koken tot de courgettestukjes zacht zijn. Leg vervolgens de kruiden apart op een bord. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg de kruiden weer toe. Eet smakelijk!

Ook interessant