Eten

How to: het ontpitten van een granaatappel

Het ontpitten van een granaatappel kan een hele klus zijn. Pitten die je om de oren vliegen, sap dat overal naartoe stroomt, om over de rode spetters maar te zwijgen. Gelukkig bestaat er een handig trucje waarmee je de pitten er voortaan zonder gedoe uitkrijgt.

Het ontpitten van een granaatappel is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

De granaatappel

Een granaatappel is een heerlijke vrucht die binnen elk gerecht past; van kleurrijke topping voor op de yoghurt tot een zoete toevoeging van de couscous. Naast dat de vrucht een heerlijke zoete smaak heeft, zit -ie ook nog eens vol met vitamine C en Kalium. Granaatappel bevat 30% van de aanbevolen vitamine C die je voor een dag nodig hebt én heeft daarbij ook nog een ontstekingsremmende werking. Kortom: de perfecte toevoeging van je maaltijd.

Uiteraard wil je wel de verse pitten uit de vrucht eten, maar niet de smeerboel van het ontpitten ervan in huis halen. Gelukkig hoef je voortaan niet meer bang te zijn voor rode spetters, want met deze tactiek is het geklieder verleden tijd.

Het ontpitten

Wat heb je nodig:

  • Een granaatappel
  • Grote kom
  • Houten lepel
  • Mes
  • Schaaltje
  • Schotel

Zo doe je het:

  1. Rol met de granaatappel over de snijplank en knijp zachtjes in de schil. Dit gaat je helpen om de pitten er sneller uit te krijgen.
  2. Snijd de vrucht doormidden.
  3. Houd een halve granaatappel boven de grote kom en houd hem vast aan de kant van de pitten. Draai je hand vervolgens waardoor de schil bovenop zit.
  4. Sla met de houten lepel op de bovenkant van de granaatappel tot de pitten eruit vallen.
  5. Haal vervolgens de witte restjes uit de kom.
  6. Doe de pitten in een kleine kom en je bent klaar om te smullen!

Deze techniek kost je weinig tijd en je muren zullen voortaan bespaard blijven. Inspiratie nodig waar je de pitjes voor kunt gebruiken? Dan is dit recept van Pistache-yoghurtcakejes met granaatappel zeker een aanrader.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant