Zin om ondanks het regenachtige weer tóch het voorjaar te vieren? Dan moet je deze ontbijtpizza echt probereren. Met een granolabodem en topping van romige yoghurt en lekker fruit is dit de ideale feestelijke vorm van het vertrouwde bakje yoghurt met granola en fruit.
En pizza als ontbijt klinkt ook wel leuk, toch?
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
extra benodigdheden: keukenmachine, pizzavorm
120 g havermout
30 g gemengde noten
Ongeveer een eetlepel pompoenpitten
1 eetlepel zonnebloempitten
1 eetlepel ahornsiroop
2 eetlepels kokosolie, gesmolten
Voor de topping:
200 ml Griekse yoghurt
een handje kersen
pitten van een halve granaatappel
4 aardbeien, grote gehalveerd
handje bramen
honing
muntblaadjes
Liever wat ander fruit? Banaan is ook erg lekker op deze ontbijtpizza, net als mango of rabarber. En helemaal in het seizoen nu. Je kunt eindeloos variëren met dit recept!
Hoe maak je deze ontbijtpizza?
Bereidingstijd is ongeveer 15 minuten + tien minuten in de oven en wat extra tijd voor het afkoelen van de bodem.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Mix alle ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine en druk stevig aan in een pizzavorm.
Bak de bodem 10-15 min. in de oven en laat goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Schep de yoghurt op de granolabodem en verdeel het fruit erover.
Bedruppel met honing en garneer met muntblaadjes.
Voorbereidingstip: maak de bodem de avond of een paar dagen van tevoren en bewaar hem in een luchtdichte doos. Dan hoef je hem ’s morgens alleen maar te beleggen.