Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Pizza als ontbijt? Probeer deze granola-variant met Griekse yoghurt en gemengd fruit

ontbijtpizza.png

Zin om ondanks het regenachtige weer tóch het voorjaar te vieren? Dan moet je deze ontbijtpizza echt probereren. Met een granolabodem en topping van romige yoghurt en lekker fruit is dit de ideale feestelijke vorm van het vertrouwde bakje yoghurt met granola en fruit.

En pizza als ontbijt klinkt ook wel leuk, toch?

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

extra benodigdheden: keukenmachine, pizzavorm

  • 120 g havermout
  • 30 g gemengde noten
  • Ongeveer een eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

Voor de topping:

  • 200 ml Griekse yoghurt
  • een handje kersen
  • pitten van een halve granaatappel
  • 4 aardbeien, grote gehalveerd
  • handje bramen
  • honing
  • muntblaadjes

Liever wat ander fruit? Banaan is ook erg lekker op deze ontbijtpizza, net als mango of rabarber. En helemaal in het seizoen nu. Je kunt eindeloos variëren met dit recept!

Hoe maak je deze ontbijtpizza?

Bereidingstijd is ongeveer 15 minuten + tien minuten in de oven en wat extra tijd voor het afkoelen van de bodem.

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Mix alle ingrediënten voor de bodem fijn in de keukenmachine en druk stevig aan in een pizzavorm.
  3. Bak de bodem 10-15 min. in de oven en laat goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
  4. Schep de yoghurt op de granolabodem en verdeel het fruit erover.
  5. Bedruppel met honing en garneer met muntblaadjes.

Voorbereidingstip: maak de bodem de avond of een paar dagen van tevoren en bewaar hem in een luchtdichte doos. Dan hoef je hem ’s morgens alleen maar te beleggen.

Zo hoort ‘ie er ongeveer uit te zien:

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten | Sonja Peeters
Bewerking | Colette Beyne

Ook interessant