Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Ontbijten met muffins

muffins-voor-het-ontbijt.png

Waarom ontbijten met yoghurt, fruit of brood als het ook gewoon met muffins kan?  Maar dan wél in een gezonde(re) variant. Door bijvoorbeeld haverzemelen toe te voegen, die veel eiwitten en vezels bevatten, heb je lang een verzadigd gevoel.

Wat heb je nodig?

– 175 g bloem
– 1 tl bakpoeder
– 30 g haverzemelen (meer mag ook)
– 75 g donkere basterdsuiker (of kokosbloesemsuiker)
– 115 ml plantaardige olie (of kokosolie)
– 2 eieren
– 125 g gedroogde zuidvruchten
– 225 ml karnemelk

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200°C (stand 4 – 5). Meng bloem, bakpoeder, haverzemelen en basterdsuiker door elkaar. Klop de olie met de eieren en voeg de droge ingrediënten met gedroogde zuidvruchten en de karnemelk toe. Meng alles kort door elkaar. Schep het mengsel in licht ingevette muffinvormpjes. Bak de muffins in 25-35 minuten gaar in de oven.

Ook interessant