Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: omelet met garnalen, voorjaarssalade en green goddess-saus

mmm-omelet-met-garnalen-voorjaarssalade-en-green-goddess-saus.jpg

Met een omelet kun je éindeloos variëren: er is op dat gebied voor iedereen wel wat wils. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze hartige omelet met garnalen, voorjaarssalade en green goddess-saus? Wij vinden ‘m heerlijk!

Dit recept is goed voor vier personen.

Benodigdheden

Voor de omelet:

  • 8 eieren
  • 120 ml melk
  • 1 el olijfolie om in te bakken

Voor de vulling:

  • 200 g gemengde sla
  • ½ bosje radijs, in flinterdunne plakjes
  • 2 lente-uitjes, gesnipperd
  • 200 g Noordzeegarnalen
  • versgemalen peper, zout

Voor de green goddess-saus:

  • 10 g bieslook
  • 10 g platte peterselie
  • 10 g dragon
  • 10 g basilicum
  • 5 g dille
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 4 el halfvolle mayonaise
  • 4 el zure room

Naast bovenstaande ingrediënten heb je ook een blender nodig voor dit recept.

Bereidingswijze omelet met garnalen

  1. Pluk voor de green goddess-saus de blaadjes van alle kruidentakjes en hak de blaadjes grof.
  2. Mix de kruiden, de knoflook en het citroensap fijn in de blender en verdun eventueel met een scheutje water.
  3. Roer de mayonaise en de zure room erdoor, zodat je een mooie, frisse groene saus krijgt.
  4. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
  5. Roer voor de omeletten de eieren los.
  6. Giet de melk erbij, voeg peper en zout naar smaak toe en klop stevig verder los.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en giet er een kwart van het eiermengsel in.
  8. Bak er op lage pit een dunne omelet van en houd warm in aluminiumfolie. Bak zo nog drie omeletten.
  9. Vul ze met de sla, radijs, lente-ui en garnalen en klap dubbel.
  10. Serveer met de saus.

Bereidingstijd: ± 15 min.

Ziet er goed uit!

Fotografie | Maarten van der Wal
Recept | Dosia Brewer

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 16– 2021Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant