Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Oma’s stoofpeertjes met karamelijs

omas-stoofpeertjes-met-karamelijs.jpg

’Wie zoet is krijgt… stoofpeertjes, gestoofd in rode wijn met een flinke schep rietsuiker, geurige specerijen en een bol sticky karamelroomijs.’

Nagerecht voor 10 personen

10 stoofpeertjes
1 fles rode wijn
5 flinke scheppen rietsuiker
1 sinaasappel, in plakjes
2 stokjes kaneel
2 cm gemberwortel, ongeschild in plakjes van 1-2 mm
4 kruidnagels
2 liter karamelroomijs


Voorbereiden

1 Doe de peertjes in een pan en schenk er de wijn bij tot de peertjes helemaal zijn bedekt. Vul de wijn eventueel aan met water als de peertjes niet helemaal onder staan. Voeg de suiker, de sinaasappel, de kaneel, de gember en de kruidnagels toe en breng aan de kook.

2 Draai het vuur laag en stoof de peertjes in 30-40 minuten gaar.

3 Neem de peertjes uit de pan en laat het stoofvocht tot siroop inkoken. Doe de peertjes terug in de pan en zet de pan op een koele plek.

Bereiden

4 Verwarm de stoofpeertjes op laag vuur. Zet de pan op tafel. Serveer de warme stoofpeertjes met de wijnsiroop en een flinke bol karamelroomijs.

Tip

Zet her en der schaaltjes met grof gehakte karamels, geroosterde noten en chocoladesaus op tafel en laat iedereen z’n dessert zelf toppen.

voorbereiden: 20 minuten, plus ca. 30-40 minuten stoven
bereiden: 15 minuten

Ook interessant