Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Oliebollen invriezen? Zo doe je dat (en zo warm je ze het beste weer op)

oliebollen-invriezen.jpg

In de aanloop naar oud en nieuw krijgen de oliebollenkramen het steeds drukker. Logisch als je door het coronavirus liever niet in een lange rij gaat staan of door de oudjaarsdrukte niet net naast het net wilt vissen. Daarom hebben we goed nieuws: je kunt oliebollen ook invriezen. Zo kun je nu alvast je slag slaan en er tijdens de jaarwisseling nog van genieten. 

En zo warm je ze op oudejaarsavond weer krokant op. 

Oliebollen invriezen 

Je kunt oliebollen tot wel twee à drie maanden invriezen. Zo kun je ze niet alleen nu inslaan en met oud en nieuw opeten, maar houd je er ook ruim na de jaarwisseling, wanneer de oliebollenkramen weer zijn verdwenen, een paar achter de hand. Je kunt ze het beste eerst laten afkoelen als je ze warm bij de bakker of kraam koopt. Laat ze wel in de zak zitten, maar zet deze een beetje open zodat de lucht kan ontsnappen. Blijf in de buurt, want als je verse oliebollen te lang op kamertemperatuur laat liggen droge ze snel uit en worden ze hard. Stop de oliebollen na het afkoelen in een luchtdichte zak en vries ze in. 

Je kunt appelbeignets ook op dezelfde manier invriezen, alleen worden deze wanneer je ze ontdooit wel iets zachter. 

Ontdooien 

Je kunt de ingevroren oliebollen het beste minimaal twee uur voordat je ze wil eten uit de vriezer halen. Laat ze in de luchtdichte zak op kamertemperatuur ontdooien of leg ze afgedekt met folie op een bord. 

Lees ook: Wat is beter voor de lijn: een oliebol of een appelflap?

Opwarmen

Als de oliebollen op kamertemperatuur zijn, kun je ze al opeten. Maar om ze nog even nét wat lekkerder te maken, kun je ze beter even opwarmen. Dat doe je in de oven of magnetron. Kies je voor de magnetron? Verwarm ze dan twee minuten op 850 watt. Wil je dat ze hun krokante korstje weer terugkrijgen? Dan kun je ze het beste in de oven leggen. Doe dit vijf minuten lang in een voorverwarmde oven op 150 graden. Je kunt de oliebollen eventueel ook nog in de airfryer opwarmen. Doe dit drie minuten op 150 graden. Ook in de airfryer krijgen de oliebollen hun korokante laagje weer terug. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | MaxVandaag, 24Kitchen
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant