Zin om vandaag eens iets anders op tafel te zetten? Dan maak je toch gewoon dit lekkere gehaktbrood!
Dit heb je nodig
(voor 4 personen)
• 600 g gemengd varken-kalfsgehakt (half-om-half)
• 100 g ongezouten pistachenoten
• 2 appelen
• 1 ui
• 2 stengels selderij
• 2 teentjes knoflook
• 1 ei
• 150 g havermout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de selderij in ringetjes. Stoof de groenten even aan tot de ui begint te glanzen. Schil de appelen. Snijd één appel in kleine blokjes en de andere in schijfjes.
2. Hak de pistachenoten grof. Meng de gestoofde groenten met het ei, de havermout, pistachenoten en de stukjes appel. Breng op smaak met peper en zout. Vorm tot een gehaktbrood.
3. Druk de schijfjes appel aan de bovenkant in het gehaktbrood, leg in een ovenschaal en bak 45 minuten in een voorverwarmde oven.
Lekker met een wintersalade van postelein en rucola.
Bereidingstijd: 30 min. + 45 min. in de oven
Recepten en styling: Ann Van der Auwera
Fotografie: Wout Hendrickx