Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bakken: Notige appeltaartjes

notige-appeltaartjes-winactie.jpg

Deze taartjes hebben een bijzonder deeg. De vulling bestaat uit restjes uit de voorraadkast en kan naar eigen voorkeur of voorraad worden aangepast.

4 stuks – bereidingstijd: 20 minuten, wachten: 30 minuten, in de oven: 30 minuten.

Dít heb je nodig

  • 125 g bloem
  • 75 g boter
  • 75 g basterdsuiker
  • 50 g blanke hazelnoten
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl kaneel
  • versgeraspte nootmuskaat
  • boter en bloem voor invetten

Voor de vulling

  • 2 grote appels
  • 50 g pecannoten
  • 50 g gewelde abrikozen
  • 25 g rozijnen
  • 6 el honing
  • 1 el citroensap
  • 3 el sinaasappelmarmelade

Zó maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Laat in de opwarmende oven alle hazelnoten in ± 10 minuten goudbruin roosteren op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat iets afkoelen. Hou de helft apart voor de vulling. Doe de andere helft van de hazelnoten in de keukenmachine en maal fijn. Doe alle overige deegingrediënten erbij en mix snel door elkaar. Kneed nog even kort met de hand tot een bal. Laat in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast. Kwast vier lage taartvormpjes in met boter en bepoeder met wat bloem. Duw het deeg dun erin uit.

Vulling

  1. Schil de appels en snij in kleine blokjes.
  2. Hak de hazelnoten grof.
  3. Snij de abrikozen in stukjes.
  4. Hussel in een kom door elkaar met overige ingrediënten.
  5. Vul de vormpjes ermee.
  6. Bak in 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Tips

  • De bodems voor deze taartjes kun je ook invriezen en meteen uit de vriezer vullen en in de oven zetten. Reken dan wel op 5-10 minuten extra oventijd.
  • Ook lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs erop.

koken-met-karinBestel het complete boek Handboek Oven voor € 19,95 op de website van Koken met Karin! Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046813041.

Ook interessant