Deze taartjes hebben een bijzonder deeg. De vulling bestaat uit restjes uit de voorraadkast en kan naar eigen voorkeur of voorraad worden aangepast.
4 stuks – bereidingstijd: 20 minuten, wachten: 30 minuten, in de oven: 30 minuten.
Dít heb je nodig
125 g bloem
75 g boter
75 g basterdsuiker
50 g blanke hazelnoten
1 el vanillesuiker
1 eidooier
1 tl kaneel
versgeraspte nootmuskaat
boter en bloem voor invetten
Voor de vulling
2 grote appels
50 g pecannoten
50 g gewelde abrikozen
25 g rozijnen
6 el honing
1 el citroensap
3 el sinaasappelmarmelade
Zó maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat in de opwarmende oven alle hazelnoten in ± 10 minuten goudbruin roosteren op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat iets afkoelen. Hou de helft apart voor de vulling. Doe de andere helft van de hazelnoten in de keukenmachine en maal fijn. Doe alle overige deegingrediënten erbij en mix snel door elkaar. Kneed nog even kort met de hand tot een bal. Laat in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast. Kwast vier lage taartvormpjes in met boter en bepoeder met wat bloem. Duw het deeg dun erin uit.
Vulling
Schil de appels en snij in kleine blokjes.
Hak de hazelnoten grof.
Snij de abrikozen in stukjes.
Hussel in een kom door elkaar met overige ingrediënten.
Vul de vormpjes ermee.
Bak in 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Tips
De bodems voor deze taartjes kun je ook invriezen en meteen uit de vriezer vullen en in de oven zetten. Reken dan wel op 5-10 minuten extra oventijd.
Ook lekker als toetje met een bolletje vanille-ijs erop.
Bestel het complete boek Handboek Oven voor € 19,95 op de website van Koken met Karin! Nieuw Amsterdam, ISBN 9789046813041.