Zó voorkom je dat noten en vruchten naar beneden zakken in een cake
Erandi Godinez | 10 juni 2020
Een paar noten, chocolade of vruchten maken je cake nét iets lekkerder en minder saai. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze extra ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg en niet allemaal naar de bodem zakken?
Bakker Jan Bekkers deelt zijn gouden tip met 24 Kitchen.
Oorzaak dat noten en vruchten zakken
Dat extra ingrediënten, zoals noten en vruchten, vaak naar de bodem zakken, heeft alles te maken met de warmte in de oven. En hoe dunner het beslag, hoe groter de kans dat de ingrediënten op de bodem terechtkomen. Zonde, want je wilt juist dat het gelijkmatig verdeeld is. Gelukkig kun je dit heel makkelijk voorkomen door een simpele maatregel.
Jan Bekker is inmiddels
gepensioneerd, maar toen hij nog werkte maakte hij altijd gebruik van de
volgende truc: “Als ik vroeger krentenbrood maakte dan haalde ik de krenten
eerst door de bloem. Dit werkt natuurlijk met alles: chocolade, fruit en noten.
Hierna spatel je de ingrediënten voorzichtig door het beslag. Dit laagje bloem
zorgt voor extra grip, waardoor ze niet meer naar de bodem zakken.”
Artikelen van Margriet.nl ontvangen in
je mailbox? Schrijf
je in via margriet.nl/nieuwsbrief.
Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.