Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Zó voorkom je dat noten en vruchten naar beneden zakken in een cake

zo-voorkom-je-dat-noten-en-vruchten-naar-beneden-zakken-in-een-cake.jpg

Een paar noten, chocolade of vruchten maken je cake nét iets lekkerder en minder saai. Maar hoe zorg je er nu voor dat deze extra ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn door het deeg en niet allemaal naar de bodem zakken?

Bakker Jan Bekkers deelt zijn gouden tip met 24 Kitchen.

Oorzaak dat noten en vruchten zakken

Dat extra ingrediënten, zoals noten en vruchten, vaak naar de bodem zakken, heeft alles te maken met de warmte in de oven. En hoe dunner het beslag, hoe groter de kans dat de ingrediënten op de bodem terechtkomen. Zonde, want je wilt juist dat het gelijkmatig verdeeld is. Gelukkig kun je dit heel makkelijk voorkomen door een simpele maatregel.

Lees ook: Is het heel erg als je af en toe de ovendeur opent tijdens het bakken?

Gebruik een beetje bloem

Jan Bekker is inmiddels gepensioneerd, maar toen hij nog werkte maakte hij altijd gebruik van de volgende truc: “Als ik vroeger krentenbrood maakte dan haalde ik de krenten eerst door de bloem. Dit werkt natuurlijk met alles: chocolade, fruit en noten. Hierna spatel je de ingrediënten voorzichtig door het beslag. Dit laagje bloem zorgt voor extra grip, waardoor ze niet meer naar de bodem zakken.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | 24Kitchen
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant