Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Nooit meer te veel eten

nooit-meer-te-veel-eten.jpg

Eten wat je wilt, maar nooit meer te veel.

We verkeren niet in dezelfde situatie als in Amerika, maar toch krijgen we hier in Nederland ook ongemerkt steeds grotere hoeveelheden eten voorgeschoteld. En eten we daardoor per ongeluk ook meer. Gelukkig overeet jij jezelf niet langer na het lezen van deze tips.

Aanbieding?
Hoe meer lekkers je in huis hebt, hoe meer je ervan eet, ook als dat niet de bedoeling is. Laat aanbiedingen voor snoep, koek, chips, snacks en alcohol dus mooi liggen, als je niet van plan was ze te gaan kopen. Koop ze alleen voor het weekend en leg er geen voorraad van aan.

Extra grote verpakkingen
Moet je zo’n extra grote verpakking Kitkat, M&M’s of Twixen ineens opeten? Eigenlijk niet, want zo’n pakje is nét even te groot. Maar als het plastic eenmaal open is, dan eet je hem leeg ook, want zo’n verpakking is niet bedoeld om weer weg te leggen. Wie een sterke wilskracht heeft, legt een half opgegeten pakje toch snel terug, diep in de kast. Maar beter is misschien om op zoek te gaan naar een zo klein mogelijke verpakking of te delen met vrienden.

Standaardmenu
‘Een normale patat en een medium cola.’ Maar hoe groot is ‘normaal’ of ‘medium’ eigenlijk? Soms blijkt dit nog een flinke hoeveelheid en helemaal niet zo normaal als de verkopers suggereren. Vraag voor je bestelt of je de bakjes of bekertjes even kan zien en kijk of je niet genoeg hebt aan een kleinere verpakking. Zo eet je niet te veel en gooi je ook minder weg.

Downsize je servies
Klinkt stom, maar het is echt waar: eten op een klein bord lijkt meer. Dus als je een kleiner bord pakt, schep je minder op en eet je dus ook minder. Eet je toetje ook eens in een klein kommetje met een klein lepeltje en ook je chips serveer je natuurlijk het best in een kleiner bakje.

Bron: Voedingscentrum
Chantal van der Leest

Ook interessant