Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Smaakt naar wit, maar wat fruitiger: déze chocoladekleur gaan we straks overal zien

roze-chocolade.jpg

Over een paar weken is het Pasen, het ultieme excuus om je tegoed te doen aan chocolade in allerlei leuke vormen. Wil je jezelf en  je gasten dit jaar bijzondere paaseitjes voorschotelen? Naast puur, melk en wit is er een nieuwe variant op de markt: ruby-chocolade.

Deze lekkernij is gemaakt van een roze cacaoboon en heeft een heel eigen, bijzondere smaak.

Geen kleurstoffen

Ruby-chocolade is ontwikkeld door het Zwitsers-Belgische chocoladeconcern Barry Callabaut. De nieuwe chocoladesoort werd na dertien jaar productontwikkeling twee jaar geleden eerst in China gelanceerd. De roze chocolade dankt zijn bijzondere kleur dus niet aan de toevoeging van kleurstoffen, maar aan de ruby-cacaoboon. Volgens kenners is de smaak te vergelijken met die van witte chocolade, alleen heeft ‘ruby’ een fruitige twist.

Goedgekeurd in Nederland

Hoewel het product dus al twee jaar geleden is ontwikkeld, is het nog niet overal verkrijgbaar. Zo moet de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit de roze chocolade nog goedkeuren. Sinds vorig jaar wordt de nieuwe soort in Nederland verkocht, al was dat nog niet in de vorm van paaseitjes. De roze chocoladevariant is bijvoorbeeld al terug te vinden in roze KitKat-repen.

Eten moet mooi zijn

De reacties uit de foodwereld zijn positief. “Het is lang geleden dat er een nieuwe chocoladesoort is bijgekomen,” vertelt foodblogger Sabine Koning enthousiast aan RTL Nieuws. “Ruby-chocola ziet er met z’n roze kleur natuurlijk prachtig uit. Op dit moment is het hot om eten er mooi uit te laten zien. Bovendien heeft ruby echt een andere smaak. Wat dat betreft is deze roze chocola perfect: hij scoort op alle punten.”

Bijzondere smaakcombinaties

Volgens Hidde de Brabander van 24-Kitchen is de nieuwe chocoladesmaak bovendien goed te combineren met andere smaken. “Pure chocolade is vaak zwaar, waardoor-ie alleen werkt in combinatie met andere heftige smaken. Het positieve van ruby is dat-ie licht en fris is, waardoor het een toffe zoektocht wordt om combinaties te maken. Ik denk dan aan mooie frisse kruiden, zoals verveine en watermunt. Zelfs komkommer, dat voorheen moeilijk te combineren was met chocolade, is door ruby’s frisheid nu een mogelijkheid geworden.”

Bron| RTL NieuwsNational Geographic

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant