Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Nicole: ‘De burgers worden vers bereid’

mcdonaldsadv3.jpg

Vriendinnen Nicole en Stephanie namen een kijkje in de keuken van McDonald’s in Zaandam. Daar kregen ze antwoord op de vragen: hoe wordt het eten warm gehouden en hoe voorkomt McDonald’s dat er bacteriën in komen?

Nicole: “Ik heb geleerd dat je eten niet twee keer mag opwarmen, maar ik vermoed dat dit bij McDonald’s weleens gebeurt.” De lezeressen krijgen een rondleiding in de keuken van Restaurant Manager Jordi. Eerst doen ze hun sieraden af en een haarnetje op, daarna wassen ze hun handen. Ook de medewerkers wassen minimaal elk uur hun handen. Jordi vertelt dat elk McDonald’s restaurant een kwaliteitsmanager heeft, die dagelijks controles uitvoert. Zo wordt de frituurolie gemeten op de temperatuur en of het schoon genoeg is, en worden alle houdbaarheidsdata gecontroleerd.

100 % rundvlees

Jordi: “Ook grilt hij of zij elke ochtend de hamburgers en test ze op temperatuur, kleur, structuur en smaak. De hamburgers bestaan uit 100% rundvlees, dus controles zijn belangrijk om de voedselveiligheid te garanderen.” Als de producten klaar zijn voor de verkoop, worden ze warm gehouden in het warmhoudcabinet en zet de medewerker de timer aan. Als een product langer dan de toegestane tijd in het warmhoudcabinet ligt, gooit hij het weg. Hij ziet hier de hele dag op toe.

Geen verspilling

Nicole is blij verrast: “Ik had verwacht dat de hamburgers voorgebakken uit de fabriek kwamen en hier nog even in de magnetron werden opgewarmd, maar ze zijn allemaal vers!” McDonald’s Zaandam werkt met een nieuw productiesysteem. De burgers worden pas bereid als de gast heeft besteld. Jordi: “Zo spelen we nog beter in op de wensen van de klant en wordt er niet onnodig eten verspild.”

Meer weten over de producten van McDonald’s? Ga naar www.mcdonalds.nl/meerweten

[customfield]meetpixel[/customfield]

Ook interessant