Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Nadia Santini beste vrouwelijke chef-kok

nadia-santini-beste-vrouwelijke-chef-kok.jpg

Nadia Santini is woensdag tijdens de World’s 50 Best Restaurants awards van het Britse tijdschrift Restaurant uitgeroepen tot de beste vrouwelijke chef-kok. Santini werkt in het Michelin-restaurant Dal Pescatore in Noord-Italië.

Dal Pascatore werd in 1925 opgericht door de familie van Santini’s echtgenoot en is gevestigd in Runate, tussen Mantua en Cremona. Het restaurant serveert authentieke Italiaanse gerechten gecombineerd met moderne invloeden. Het menu verandert ieder seizoen, maar het bevat altijd karakteristieke gerechten zoals pompoen, kleine ravioli met vlees in bouillon, gekruid omelet, gegrilde paling en tortellini gevuld met pompoen, amaretto, Parmezaanse kaas en mostarda.

Michelinsterren
Santini werd opgeleid door de oma van haar man, Teresa. Zij runde het restaurant toen Santini trouwde bijna 40 jaar geleden. Teresa had nog nooit eerder professioneel gekookt. Zowel Nadia’s man Antonio als haar zonen Alberto en Giovanni werken in het restaurant. Santini was in 1996 de eerste vrouwelijke chef in Italië die drie sterren van Michelin kreeg en die heeft ze altijd weten te behouden

De awards worden sinds 2011 uitgereikt en de winnaar wordt bepaald door stemmen van 900 internationale leiders in de horeca, die deel uitmaken van de World’s 50 Best Restaurants Academy.

Bron: Daily Mail

Ook interessant